"A fost furat Balonul de Aur lui Wesley Sneijder în 2010?" Răspunsul lui Jose Mourinho

Balonul de Aur Jose Mourinho Lionel Messi Wesley Sneijder Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Februarie 2024, 17:43
Data actualizarii: Vineri 16 Februarie 2024, 17:43
Gala Balonului de Aur din 2010 a fost una dintre cele mai controversate din istoria recentă, după ce Wesley Sneijder nu a fost inclus nici măcar în primii trei fotbaliști ai lumii.

Wesley Sneijder a cucerit în 2010 tripla cu Inter Milano formată din trofeul Champions League, titlul în Serie A și Cupa Italiei. Mijlocașul ofensiv olandez reușea 8 goluri și 15 pase decisive pentru echipa lui Jose Mourinho în acea stagiune, iar tot în 2010 pierdea dramatic finala Cupei Mondiale, Olanda - Spania 0-1, după prelungiri.

Jose Mourinho, despre Balonul de Aur 2010: "Cine a câștigat? Messi? Deci nu a fost furat, dar Wesley merita să fie în top 3"

În ciuda performanțelor sale remarcabile, Sneijder a terminat doar pe locul 4 la gala pentru Balonul de Aur, unde a fost premiat cel mai bun fotbalist al anului, cu 14,4% din voturi. Pe podium s-au clasat doar jucători de la FC Barcelona - argentinianul Lionel Messi, câștigător cu 22,6% dintre voturi, și spaniolii Andres Iniesta și Xavi Hernandez, câștigători ai Cupei Mondiale, cu 17,3%, respecitv 16,4%.

În cadrul podcastului FIVE realizat de Rio Ferdinand, Jose Mourinho a fost întrebat dacă este de părere că "Wesley Sneijder a fost furat" la Balonul de Aur 2010. Portughezul a fost antrenorul olandezului de la Inter în sezonul magic în care nerazzurrii au cucerit tripla.

"Nu îmi place să spun 'furat'. Cine a câștigat? Messi? Deci nu a fost furat, dar Wesley a reușit tripla - câștigător de Champions League, iar în același sezon a ajuns până în finala Cupei Mondiale. Wesley trebuia să fie acolo, măcar în top 3.

În ultima generație, când Cristiano și Messi au câștigat, nu poți spune că a fost 'furat' cineva", a răspuns Jose Mourinho.

Wesley Sneijder: "A fost puțin nedrept că nu am câștigat Balonul de Aur în 2010, iar trofeul a ajuns la Messi"

La finalul anului trecut, Wesley Sneijder a fost întrebat despre același subiect la postul TV egiptean Alhayah TV.

"A fost puțin nedrept că nu am câștigat Balonul de Aur în 2010, iar trofeul a ajuns la Messi, însă nu sunt genul de om care să se pllângă. Balonul de Aur este un premiu individual, iar eu prefer să câștig trofeele colective.

Dacă ar fi fost să aleg între Liga Campionilor și Balonul de Aur, aș fi ales cu siguranță Liga Campionilor câștigată. Meritam să câștigăm și Cupa Mondială din 2010 contra Spaniei, dar am fost învinși într-un mod incredibil", declara Wesley Sneijder, care s-a retras în 2019, după o ultimă experiență la Al Gharafa, în Qatar.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!