FOTO ȘI VIDEO Surpriză în Formula 1. Cum arată primul monopost care va concura în sezonul 2024

McLaren Formula 1 Lando Norris Oscar Piastri F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2024, 23:30
Data actualizarii: Marti 16 Ianuarie 2024, 23:23

McLaren a luat o decizie surprinzătoarea și a devenit prima echipă din Formula 1 care își prezintă noul monopost.

Echipa britanică va organiza un eveniment special de lansare pe 14 februarie, dar până atunci a decis să le ia fața celorlalte echipe și a publicat poze cu mașina.

McLaren și-a prezentat mașina pentru sezonul 2024 din F1

Noul monopost al McLaren a fost denumit MCL38. Spre deosebire de mașina din 2023, actualul șasiu conține culorile negru și portocaliu. Unii fani din Formula 1 spun că monopostul este inspirat ușor din designul celor de la Red Bull Racing.

Toate echipele din Formula 1 își vor prezenta monoposturile la începutul lunii februarie. Cu toate acestea, sunt șanse ca până atunci să mai vedem imagini publicate de către echipe.

Testele pentru noul sezon vor avea loc începând de pe 21 februarie, în Bahrain. Tot în Bahrain va avea loc și prima cursă din 2024. Marele Premiu se va desfășura între 29 februarie și 2 martie. Pe 8 decembrie se va termina campionatul mondial, în Abu Dhabi. Noul sezon al "Marelui Circ" va cuprinde 24 de curse.

"Sezonul 2023 nu a început cum ne-am dorit, dar apoi am recuperat într-un mod formidabil. Este meritul echipei. Cred că Lando și Oscar vor reuși să ne ofere momente memorabile și în 2024. Am făcut pași importanți în sezonul trecut, trebuie să rămânem pe această linie", a transmis șeful echipei McLaren, Zak Brown.

VIDEO Prezentarea monopostului

Piloți de viitor pentru McLaren

În privința piloților nu există schimbări la McLaren. Lando Norris (24 de ani) și Oscar Piastri (22 de ani) au impresionat în 2023, iar așteptările sunt și mai mari în noul sezon. 14 piloți din F1 ajung la final de contract după acest sezon, dar Norris și Piastri nu se numără printre ei.

McLaren are foarte multă încredere în cei doi, iar evoluțiile din a doua parte a sezonului 2023 alimentează aceste sentimente. Norris a terminat pe locul 6 în clasamentul piloților, cu 205 puncte. Debutantul Piastri a terminat pe locul 9, cu 97 de puncte.

Datorită celor doi piloți tineri, McLaren s-a clasat pe locul 4 în clasamentul constructorilor din 2023. Pe podium s-au regăsit giganții Red Bull Racing, Mercedes AMG și Ferrari.

McLaren a reușit să fure doi ingineri de la Red Bull Racing și Ferrari în această iarnă. Rob Marshall a părăsit echipa campioană, în timp ce specialistul în aerodinamică, David Sanchez, s-a despărțit de Ferrari pentru McLaren.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!