Rebelul din Formula 1 a fost anunțat că va fi pus pe liber de actuala echipă

Esteban Ocon Alpine F1 Team f1 Formula 1 Pierre Gasly F 1 Esteban Ocon și Flavy Barla, iubita sa / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 09:46
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 09:47

Decizia a venit în urma unui incident din timpul Monaco Grand Prix

Alpine F1 Team a anunțat că lui Esteban Ocon nu i se va propune un nou contract.

Incidentul de la Monaco i-a înfuriat pe directorii echipei sale

Acesta a obținut al 11-lea timp în calificările de la Monaco, dar s-a lovit cu propriul coechipier, Pierre Gasly, în timp ce încerca să-l depășească. Gasly a terminat cursa pe poziția a 10-a, dar Ocon a fost penalizat și apoi a abandonat după ce mașina sa a fost avariată serios. Bruno Famin, directorul echipei, a declarat atunci că vor fi luate "măsuri adecvate", iar o săptămână mai târziu s-a renunțat la serviciile pilotului pentru stagiunea 2025. 
 
În acest moment, Ocon ocupă locul al 16-lea în clasamentul piloților, iar Pierre Gasly se află pe poziția a 18-a în aceeași ierarhie. În sezonul viitor, absența sa poate fi suplinită de rezerva Jack Doohan (Australia), dar printre cei care îi pot lua locul definitv se mai află Carlos Sainz (Spania / dorit și de Sauber și Williams), Valtteri Bottas (Finlanda), Yuki Tsunoda (Japonia), Zhou Guanyu (China) sau Mick Schumacher (Germania). Agenții lui Ocon ar fi purtat deja discuții cu Haas, Williams și Sauber/Audi, dar deocamdată tratativele nu s-a finalizat cu succes. Gasly poate fi și el pus pe liber de Alpine. 
 

Ocon a debutat în F1 în 2014

 
Esteban Jose Jean-Pierre Ocon-Khelfane (27 de ani) este născut la Evreux, regiunea Normandia, familia tatălui său fiind originară din Spania, iar cea a mai mamei având rădăcini în Algeria. După rezultate bune în kartingFormula Renault 2.0, FIA Formula 3 European Championship, GP3 Series și DTM, acesta a fost acceptat în programul de dezvoltare Mercedes Junior Team
 
A debutat în F1 în 2014, concurând pentru Manor Racing, Force India, Renault F1 Team și Alpine F1 Team. Este considerat unul dintre cei mai agresivi și mai indisciplinați piloți din configurația actuală a Formulei 1, el având un număr însemnat de amenzi și depunctări, conflicte cu proprii colegi, dar și declarații controversate, inclusiv critici la adresa echipei sale și a conducerii acesteia. Alpine F1 Team, fosta Renault F1 Team, este în continuare echipa de casă a constructorului francez, dar are sedii la Enstone (Anglia / șasiu, management) și Viry-Chatillon (Franța / motor).
 
Foto - Getty Images
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!