Europa League

Situatie incredibila in Europa League! Primul jucator INTERZIS de o tara sa joace

Un fotbalist de la Dortmund s-a trezit intr-o situatie unica.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Octombrie 2015, 19:28
Data actualizarii: Marti 20 Octombrie 2015, 19:30

Internationalul armean Henrik Mhitarian nu va face deplasarea la Qabala cu echipa sa, Borussia Dortmund, din cauza relatiilor tensionate dintre tara sa si Azerbaidjan.

Mhitarian, unul dintre jucatorii de baza ai Borussiei, pentru care a marcat 10 goluri in 16 partide disputate de la inceputul acestui sezon, nu a fost inclus in lotul pentru partida cu Qabala FK, contand pentru Grupa C din Europa League.

Directorul sportiv al Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a explicat alegerea clubului sau, prin faptul ca s-a pus pe primul plan securitatea fotbalistului armean. "Mhitarian nu va calatori impreuna cu noi. Exista foarte multa tensiune, iar noi trebuie sa ne protejam jucatorii", a declarat Watzke pentru cotidianul german Bild.

In varsta de 26 ani, Henrik Mhitarian este cel mai bun marcator din istoria selectionatei Armeniei, cu 16 goluri marcate in 53 de meciuri. inainte de a se transfera la Borussia Dortmund, internationalul armean a evoluat sub comanda romanului Mircea Lucescu, la Sahtior Donetk (2010-2013). El a fost desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist al anului in tara sa, iar in 2012 si 2013 a fost desemnat cel mai valoros jucator din fostele state sovietice.

Modifică setările cookies