Un supercomputer a dat pronosticul pentru România - Ucraina după 10.000 de simulări

Romania EURO 2024 Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 10:07
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 10:06

România debutează la EURO 2024 cu un meci împotriva Ucrainei, luni, de la ora 16:00, la Munchen. Partida va fi transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

Supercomputer-ul statisticienilor de la Opta a simulat meciul România - Ucraina de 10.000 de ori, iar Ucraina este considerată favorită, cu 42,6% șanse de victorie, conform The Analyst.

Un supercomputer Opta o dă pe Ucraina favorită contra României la EURO 2024

Un triumf al tricolorilor are șanse de doar 31,5% conform simulărilor, în timp ce rezultatul de egalitate este cel mai puțin așteptat, cu 25,9%.

"Ucraina este văzută de supercomputerul Opta învingătoare în duelul cu România, 42,6% dintre simulări dând-o câștigătoare. România are un procentaj al victoriilor de doar 6% la Campionatele Europene (o singură victorie în 16 meciuri), acesta fiind cel mai slab procentaj pentru echipele care au participat la mai mult de o ediție", scriu cei de la Opta.

Același supercomputer vede un meci mult mai dezechilibrat între Belgia și Slovacia, celălalt duel din grupa E de la EURO 2024.

Belgia este cotată cu 61,5% șanse de câștig, în timp ce un succes al Slovaciei are doar 18,9%.

Oleksandr Zinchenko: "Vom trata România cu mult respect. La EURO nu sunt echipe slabe"

Cu câteva zile înaintea partidei, Oleksandr Zinchenko a acordat un interviu pentru site-ul UEFA în care a vorbit despre meciul cu România, dar și despre atmosfera din naționala Ucrainei înaintea turneului final.

Zinchenko, fundaș stânga la Arsenal, este cel mai bine cotat jucător din lotul actual al Ucrainei, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Fotbalistul format la Șahtior Donețk, care a petrecut cinci ani la Manchester City (2017-2022), dă asigurări că România va fi tratată cu respect de Ucraina.

"În primul rând, noi trebuie să ne facem jocul nostru, să arătăm cel mai bun fotbal al nostru, atât individual, cât și ca echipă. Nu există echipe slabe la acest turneu, cu siguranță. Noi vom trata România la fel cum vom trata Slovacia și Belgia, cu mult respect.

Toată lumea înțelege că primul meci în astfel de turnee finale este foarte important. Sper că vom reuși să obținem un rezultat pozitiv", a spus Oleksandr Zinchenko, pentru UEFA.

VIDEO România - Ucraina este luni, de la ora 16:00, pe PRO TV și VOYO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!