VIDEO EXCLUSIV Riccardo Calafiori a bifat o premieră, după Spania - Italia 1-0: "Primul în istoria turneului"

Riccardo Calafiori EURO 2024 Italia Spania EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 10:15
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 13:24

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Din articol

Riccardo Calafiori a intrat într-un capitol special al istoriei fotbalului italian și european, deși nu în modul pe care și l-ar fi dorit. În duelul pierdut de Italia cu 1-0 în fața Spaniei din cadrul Campionatului European, Calafiori a devenit primul jucător italian care înscrie un autogol în această competiție prestigioasă. 

  • Spania a câștigat grupa B de la EURO 2024 cu ajutorul autogolului lui Riccardo Calafiori.

"Riccardo Calafiori este primul jucător italian din istoria turneului care să înscrie un auto-gol la EURO", au notat analiștii de la Squawka pe Twitter / X.

Spania - Italia 1-0

Partida a început cu multă energie. În primele minute, Nico Williams a centrat din flancul stâng, iar Pedri a trimis cu capul, însă Donnarumma a reușit să respingă în corner.

Tot pe partea stângă, Nico Williams a realizat o acțiune frumoasă, când a depășit doi adversari, dar apărarea italiană a reușit să îndepărteze pericolul.

Nico Williams a fost din nou aproape de gol, lovitura sa de cap, venită după o centrare de la Morata, a fost foarte aproape de țintă.

La finalul primei reprize, Fabian Ruiz a încercat să-l învingă pe Donnarumma, dar acesta a fost la post. Ultima fază a reprizei a aparținut italienilor, când Chiesa a ratat însă o ocazie importantă pe contraatac.

În a doua repriză, jocul dur al italienilor a continuat. Cristante, proaspăt introdus în locul lui Jorginho, a avut o intrare dură asupra lui Rodri, care a necesitat intervenția medicilor.

După o acțiune bine legată a spaniolilor, Cucurella a centrat perfect pentru Pedri, aflat în mijlocul careului, dar acesta nu a reușit să trimită mingea în poarta lui Donnarumma.

Deschiderea scorului a venit în minutul 55. După o serie de ratări, spaniolii au avut noroc cu o deviere nefericită a lui Calafiori, care a trimis mingea în propria poartă, după o centrare a lui Nico Williams.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!