”Nu suntem favoriți!” Un fotbalist legendar din Olanda se teme de meciul cu România: ”Preferam să jucăm cu Anglia!”

Romania Anglia EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 10:04
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 10:04

România va înfrunta Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, competiție transmisă în direct pe PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Tricolorii s-au calificat în optimile turneului final de pe primul loc în grupa E, din care au mai făcut parte Belgia, Ucraina și Slovacia.

Berry van Aerle: ”Olanda nu este favorită în meciul cu România!”

Berry van Aerle, campion european cu Olanda în 1988, a prefațat partida pe care ”Portocala Mecanică” o va disputa împotriva României în optimile de finală ale EURO 2024.

Fostul fundaș a scris un editorial în presa olandeză în care s-a declarat nemulțumit de adversarul Olandei din ”optimi”. Deși olandezii s-au considerat norocoși de faptul că vor înfrunta România, van Aerle nu consideră că ”Portocala Mecanică” este favorită. Mai mult, fostul fotbalist i-a avertizat pe olandezi și a transmis că România a jucat foarte bine în faza grupelor spre deosebire de reprezentativa țării sale.

Aud pe toată lumea că spune că suntem norocoși că am picat cu România, dar nu sunt de acord cu asta. Aș fi preferat să jucăm împotriva Angliei. Englezii nu au arătat nimic în cele trei meciuri, au fost la un nivel foarte scăzut. Au o echipă mai mică decât cea a României, care a jucat foarte bine la acest turneu final până în acest moment. Va fi un meci dificil pentru Olanda.

Chiar dacă am fost foarte pozitiv în legătură cu România, cred că în mod normal ar trebuie să câștigăm împotriva lor, dar trebuie să creștem nivelul. Dacă vom juca așa cum am făcut-o împotriva Franței sau a Austriei, va fi foarte dificil. Și nu trebuie să jucăm cu 1-2-3% mai bine, va trebui să jucăm cu 90% mai bine.

Pentru naționala Olandei, este important să se înarmeze împotriva pasiunii unor țări precum România, Turcia sau Cehia. Dacă nu te înarmezi împotriva acestui lucru, vei pierde. Nu cred că Olanda este favorită. România a jucat foarte bine în faza grupelor, Olanda a jucat slab, dar poate fi un avantaj faptul că nu suntem favoriți”, a spus Berry van Aerle, într-un editorial pentru Sport Nieuws.

 VIDEO Rezumatul meciului România - Slovacia 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!