Marek Hamsik a fost întrebat despre România și nu a stat deloc pe gânduri

Marek Hamsik grupa România EURO 2024 Romania Slovacia EURO 2024 Marek Hamsik, la tragerea la sorți pentru EURO 2024 / Foto: Captură PRO TV.
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 21:53
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 21:53

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024.

Meciul de debut pentru ”tricolori” la turneul final va fi la Munchen, împotriva învingătoarei din play-off-ul B, care se va disputa între Bosnia și Ucraina, respectiv Israel și Islanda.

Peste cinci zile, pe 22 iunie, la Koln, România va juca în compania Belgiei, favorita grupei, iar faza grupelor se va încheia pe 26 iunie la Frankfurt, cu Slovacia.

Marek Hamsik (36 de ani), fostul star de la Napoli s-a retras în vara acestui an, după o ultimă experiență la Trabzonspor, în Turcia, iar acum se ocupă de propria sa academie și, în paralel, este și team managerul naționalei Slovaciei.

Hamsik a fost întrebat imediat după tragerea la sorți despre naționala României și a scos în evidență faptul că ”tricolorii” nu au pierdut niciun meci în campania de calificare la EURO 2024.

Marek Hamsik: ”România? Cred că asta e important”

„Nu e o grupă a morții pentru noi, bineînțeles că Belgia este favorita grupei. Vom vedea ce se va întâmpla în martie pentru a patra echipă din grupă. Putea fi mai rău. E deschis, da, de ce nu? (n.r. - dacă Slovacia se poate califica) Sunt două echipe care au fost în prima și a doua urnă. Dries (n.r. - Mertens) a fost mereu un jucător grozav, un jucător periculos. Pentru noi e bine (n.r. - că nu mai e la națională).

România și-a câștigat grupa din calificări, n-a pierdut niciun meci, asta e important. Cred că va fi un meci dificil. Romelu a fost mereu un jucător periculos, o bestie. Belgia este o echipă grozavă”, a spus Marek Hamsik.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

  • La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!