Legendele Gary Lineker și Alan Shearer au văzut România în optimile EURO 2024 și au ajuns la aceeași concluzie

Gary Lineker Alan Shearer EURO 2024 Olanda Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 23:37
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 23:36
România a fost eliminată în optimile de finală de la EURO 2024, după 0-3 contra Olandei, la Munchen.

Partida României a fost analizată de Gary Lineker (63 de ani) și Alan Shearer (53 de ani), doi dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului englez. Ambii au remarcat superioritatea clară a Olandei, însă și primele 15-20 de minute foarte curajoase ale României.

Gary Lineker și Alan Shearer au analizat meciul România - Olanda 0-3 de la EURO 2024

Lineker și Shearer au ajuns la aceeași concluzie și când au discutat despre diferența de calitate dintre jucătorii români și cei olandezi.

"Olanda a arătat pentru prima dată foarte bine la acest turneu. România a început foarte bine meciul, însă Olanda a dominat ulterior, a ratat o mulțime de ocazii. După primele 15 minute, am zis: 'Dumnezeule! Cât de sus joacă România', însă apoi a venit golul și nu a avut calitatea necesară pentru a reveni", a spus Gary Lineker, la podcastul The Rest Is Football.

  • Gary Lineker, desemnat de două ori cel mai bun fotbalist al Angliei, în 1986 și 1992, a strâns 80 de meciuri și 48 de goluri la echipa națională. S-a retras în 1994, cele mai multe meciuri avându-le în tricourile lui FC Barcelona, Tottenham și Leicester.

"Olanda a fost echipa mult mai bună, chiar dacă România a impresionat în primele 15 minute prin pressing-ul avansat. Întreg jocul Olandei a fost superb, nu a oferit nicio șansă adversarului. La mijloc au dominat, iar Gakpo a fost, fără îndoială, omul meciului. Putea să mai aibă două-trei goluri, iar Olanda putea să înscrie de șase sau șapte ori la câte ocazii a avut. Merită pe deplin un loc în sferturi. României i-a lipsit calitatea în ofensivă, nu a pus pericol deloc. Olanda are jucători mai buni pe toate pozițiile", a spus și Alan Shearer.

  • Alan Shearer este în continuare cel mai bun marcator din istoria Premier League, cu 260 de goluri. S-a retras de la naționala Angliei în 2000, după o înfrângere suferită chiar contra României (2-3) la Campionatul European. Campion cu Blackburn Rovers în 1995, atacantul și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Newcastle, unde a acumulat peste 400 de meciuri și peste 200 de goluri.

VIDEO Rezumat România - Olanda 0-3

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!