VIDEO EXCLUSIV Ciprian Marica e convins: ”Asta cred adversarii despre noi. Hai să-i surprindem!”

Ciprian Marica Romania EURO 2024 Ciprian Marica / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:46
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 18:48

Ciprian Marica (38 de ani) a analizat grupa României de la EURO 2024.

Meciul de debut pentru ”tricolori” la turneul final va fi la Munchen, împotriva învingătoarei din play-off-ul B, care se va disputa între Bosnia și Ucraina, respectiv Israel și Islanda.

Peste cinci zile, pe 22 iunie, la Koln, România va juca în compania Belgiei, favorita grupei, iar faza grupelor se va încheia pe 26 iunie la Frankfurt, cu Slovacia.

Fostul atacant al echipei naționale vrea ca ”tricolorii” lui Edi Iordănescu să surprindă și să facă o figură frumoasă la turneul final, în ciuda așteptărilor.

Ciprian Marica: ”Asta cred adversarii despre noi. Hai să-i surprindem!”

„Trebuie să se autodepășească și să dea maximum. Vor fi români în tribune care-i vor susține și îi vor încuraja. Sperăm ca noi să avem entuziasmul de partea noastră, jucătorii tineri care să surprindă.

Până la urmă, nimeni nu se așteaptă ca România să facă un EURO strălucit. 'Hai, că s-au calificat și ei, dar nu sunt de speriat'. Cu siguranță asta e ceea ce cred adversari despre noi. Așa că, hai să-i surprindem!

Statistic vorbind, ne sunt superiori (n.r. - slovacii). Asta nu însemană că n-avem nicio șansă. Am reușit să scoatem rezultate bune cu echipe net superioare, dar ast anu înseamnă că nu vom avea nicio șansă. Trebuie să tratăm meciurile cu ambiție, cu caracter, așa cum spunea și Edi Iordănescu. Am arătat că avem în ultimele noastre partide”, a spus Ciprian Marica, la emisiunea Arena Sport.ro.

România, o singură victorie în istorie la Campionatul European!

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

  • La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!