Anchetat de UEFA după ce a sărbătorit printr-un simbol interzis, Merih Demiral și-a explicat gestul

merih demiral campionatul european EURO 2024 UEFA EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 22:25
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 22:33

Turcia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania, după ce a trecut cu 2-1 de Austria.

Ambele goluri ale turcilor au fost marcate de Merih Demiral, însă acesta nu a putut savura pe deplin victoria echipei sale, deoarece a ajuns să fie anchetat de UEFA, deoarece la al doilea gol a fost surprins făcând un gest interzis.

Merih Demiral a sărbătorit cel de-al doilea gol cu ​​"salutul lupului", un simbol al grupării turcești ultranaționaliste și de extremă dreapta Grey Wolves (lupii gri, tr.).

Demiral: "Sunt mândru că sunt turc"

Fotbalistul turc legitimat la Al-Ahli s-a apărat după meci, susținând că nu a vrut decât să-și arate dragostea față de țara sa, punctând că a făcut acest gest după ce i-a văzut pe mai mulți fani din tribune că fac acest lucru.

"Felul în care am sărbătorit are legătură cu identitatea mea turcească. De aceea am făcut acest gest. Am văzut oameni pe stadion care au făcut acest gest. Nu există niciun mesaj ascuns. Suntem toți turci. Sunt mândru că sunt turc și de asta am făcut acel gest", a spus Merih Demiral.

Dacă nu va fi suspendat de UEFA, fundașul tur se va afla din nou pe teren, sâmbătă, în sferturile de finală ale Campionatului European când va întâlni naționala Olandei.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!