Leo Messi fc barcelona Inter Miami Campionate externe

NEWS ALERT Leo Messi a spus tot: „Nu mă întorc la FC Barcelona, merg la Inter Miami!” Interviu exploziv al argentinianului 

Leo Messi (35 ani) a susținut primul interviu după despărțirea de Paris Saint-Germain, în care a făcut precizări legate de viitorul său. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 07 Iunie 2023, 22:13
Data actualizarii: Joi 08 Iunie 2023, 00:38

Superstarul argentinian a fost asociat cu mai multe cluburi de pe planetă în această perioadă, după ce și-a anunțat decizia de a pleca de la gruparea pariziană la finalul contractului. Al-Hilal, Barcelona și Inter Miami s-au „luptat” pentru semnătura sa, saudiții având o propunere ce depășea jumătate de miliard de euro, care însă a fost refuzată. 

Messi și-a dorit să revină la FC Barcelona pentru a-și încheia cariera, însă situația financiară a clubului a îngreunat procesul, astfel că a ales varianta MLS. Jucătorul a susținut primul interviu în care și-a argumentat decizia de a semna cu gruparea americană. 

Leo Messi a spus tot: ”Nu mă întorc la Barcelona, merg la Inter Miami”

„Îmi doream mult să pot să mă întorc, însă, pe de altă parte, după tot ce am trăit și modul în care am plecat, nu voiam să mă aflu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se va întâmpla și să îmi las viitorul în mâinile altora, să fie decis în alt mod. 

Am vrut să iau propria decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Dacă am auzit bine s-a zis că LaLiga a acceptat tot și că e totul ok pentru a mă întoarce, însă lipseau multe alte lucruri ce trebuiau rezolvate. Am auzit că trebuiau să vândă jucători sau să scadă salarii jucătorilor și sincer nu voiam să trec prin asta, nici să fiu responsabil de așa ceva. Am fost deja acuzat de multe lcururi care nu au fost adevărate în cariera mea la Barcelona și eram puțin obosit, nu voiam să trec prin astea”, a declarat Messi conform Mundo Deportivo

Inter Miami este ultima în Major League Soccer, cu 15 puncte și 11 înfrângeri din 16 meciuri.

În acest sezon, Messi a fost unul dintre cei mai eficienți jucători ai lui PSG, cu 21 de goluri marcate și 20 de assist-uri în 41 de partide.

INTERVIUL COMPLET ACORDAT DE LEO MESSI 

Cum se simte Messi?

Mă simt bine, liniștit că s-a încheiat sezonul. A fost un an atipic pentru că am jucat Mondialul la jumătatea lui, asta a făcut ca totul să fie diferit. Acum gândindu-mă la meciurile cu naționala și la vacanță. 

Cu ce senzație îți închei aventura la PSG?

Cu sentimente mixte. Adevărul e că primul an a fost foarte dificil, am zis deja asta, din diferite motive. În al doilea an, primele șase luni m-am simțit foarte foarte bine, comod la club, în oraș cu familia. La mijloc a fost Mondialul, care cred că a marcat puțin toate echipele în general, a marcat puțin sezonul, cu o competiție atât de importantă la mijloc pentru prima dată. Cred că a condiționat mult sezonul. Mă așteptam să închei în alt mod, însă au fost doi ani care, în general, au fost dificili pentru mine, dar sunt în urmă acum. 

Ți-a lipsit Barca?

Da, în mod clar îmi lipsea. Spuneam recent, adevărul e că aici a fost foarte dificil pentru mine în primul an, după plecare, după cum s-a desfășurat ottul. În mod clar îi urmăream, mă uitam la meciuri și întotdeauna îmi aminteam cum se simte să te afli aici. 

Bănuiesc că te-ai bucurat ca fan atunci când au reușit să câștige titlul. 

Da, normal. Am urmărit tot anul și îmi doream ca Barca să câștige, ca orice fan al echipei. Și în primul an de asemenea. Vorbesc mult cu Xavi, chiar și despre unele meciuri, după meci, de unele situații...Adevărul este că am vorbit mult de când a preluat el echipa. Și îl urmăream, în mod clar. 

Și în legătură cu posibilitatea de a te întoarce, ai luat vreo decizie?

Îmi doream mult să pot să mă întorc, însă, pe de altă parte, după tot ce am trăit și modul în care am plecat, nu voiam să mă aflu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se va întâmpla și să îmi las viitorul în mâinile altora, să fie decis în alt mod. 

Am vrut să iau propria decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Dacă am auzit bine s-a zis că LaLiga a acceptat tot și că e totul ok pentru a mă întoarce, însă lipseau multe alte lucruri ce trebuiau rezolvate. Am auzit că trebuiau să vândă jucători sau să scadă salarii jucătorilor și sincer nu voiam să trec prin asta, nici să fiu responsabil de așa ceva. Am fost deja acuzat de multe lcururi care nu au fost adevărate în cariera mea la Barcelona și eram puțin obosit, nu voiam să trec prin astea. 

Atunci când a trebuit să plec LaLiga a acceptat să fiu înscris și în final nu s-a putut face asta. Mi-a fost teamă să nu se întâmple același lucru, a trebuit să vin într-un hotel din Paris, să stau aici mult timp cu familia mea, copiii mei au mers la școală când noi încă stăteam în hotel. Voiam să fiu stăpân pe propria decizie și de aceea nu s-a putut realiza revenirea mea la Baca. Mi-ar fi plăcut, dar nu s-a putut. Mă aflu într-un moment în care vreau să ies puțin din focul ăsta, să mă gândesc mai mult la familie. Cum spuneam recent, au fost doi ani în care la nivel familial era atât de rău că nu mă mai bucuram. Am avut luna aceea spectaculoasă pentru mine că am câștigat Mondialul, însă scoțând acea etapă a fost un moment dificil pentru mine. Vreau să mă bucur din nou de fotbal, să mă bucur cu familia, de copiii mei. 

Dintre toate motivele care este cel care a cântărit?

Să pot să iau propria decizie și să nu trebuiască să aștept încă o dată, că se putea întâmpla ce s-a întâmplat deja. Așa cum am spus, după ce am reușit să obțin totul, mulțumită lui Dumnezeu și după ce am câștigat Mondialul pe care mi-l dorea mult, voiam să caut altceva, puțină liniște. 

Ce spune familia ta? Mereu zburau la Barcelona când puteau...

Familia mea se entuziasma mult cu tot ceea ce auzeau, însă în același timp rămâneam cu picioarele pe pământ pentru că realitatea era că nu știam ce se poate întâmplat, dar în mod clar ei își doreau mult să ne întoarcem. Nu ne-am dorit niciodată să plecăm de aici, a fost extrem de dificil, însă mă și sprijină și este o decizie luată în familie, nu doar a mea. Sunt și fericiți de noua schimbar, dar și triști pentru că plecăm. La început le-a fost greu, dar acum sunt mai adaptați în Paris. Au prietenii lor la școală și îi doare să se separe de asta. Sunt deja mari. Mai ales Thiago, care înțelege situația și e fericit de ceea ce urmează. 

De la club s-a spus că depindea de tine în proporție de 99% și Xavi a spus că e asul din mânecă, însă lipsea ceva pentru acea ofertă, cum ai trăit?

Am ascultat puțin din tot ce se spunea, ce ieșea, ce a spus Xavi...însă era puțin din ce am zis mai devreme. LaLiga și-a dat OK-ul însă nu e adevărat că decizia e a mea pentru că lipsesc multe lucruri și este lungă vara, nu vreau să mai trec prin așa ceva. Prefer să iau acea decizie înainte ca să termin cu toată tevatur și să mă liniștesc, să mă gândesc la vacanță și la viitorul meu, plănuind tot ce se poate. 

Ai simțit presiune din cauza informațiilor ce veneau dinspre Barcelona? 

Nu, pentru că erau foarte multe lucruri. Nu știu de unde apăreau, însă au fost multe filtrații și știri. Au fost ziariști care m-au transferat prin toate părțile. M-au confirmat în Arabia, în Barcelona era dat totul ca rezolvat și cealaltă zi schimbau versiunile. S-a vorbit mult, încercam să mă gândesc la ce știam și simțeam și să plec de aici, nu să mă focusez pe ce se zicea. 

Cum ți-a afectat decizia ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani când te-ai întors pentru a semna prelungirea și ai văzut că nu se poate, fiind nevoit să pleci din Barcelona cu familia?

A fost extrem de dur. Unul dintre motive a fost că nu am vrut să mai trec prin așa ceva. A fost o etapă extrem de urâtă. Ne-am iluzionat în fiecare an, să revin și să mă întorc la antrenamente, copiii să se întoarcă la școală și la rutina lor. Când eram pregătit să semnez de seara până dimineața nu s-a mai putut, mi s-a spus că nu e posibil și că trebuie să plec. A trebuit să încep să alerg și să îmi caut echipă, să iau o decizie pe grabă și să trecem prin asta a fost extrem de dur. 

Acești doi ani la Paris au afectat de asemenea decizia?

Puțin da, pentru că așa cum am zis, au fost doi ani în care nu am fost fericit, nu m-am bucurat, și asta îmi afecta viața de familie, pierdeam multe din viața copiilor mei la școală. În Barcelona mă duceam după ei, aici am făcut-o mai puțin, aveam mai puține activități cu ei. A contat și asta în decizia mea, pentru a ne reveni, să ne întâlnim iar la mese, cu familia mea, cu băieții și să mă bucur. Am avut norocul să obțin totul în fotbal și acum depășește puțin latura sportivă, care mă interesează mult, însă mai mult familia. 

Să vorbim despre președintele Laporta, de Xavi. Te-au căutat? A existat dialog în acest proces?

Adevărul este că am vorbit foarte puțin cu președintele Laporta, o dată sau de două ori maximum. Cu Xavi am comunicat mai mult, de când s-a întors la club mult mai mult și mai des. Am vorbit și despre posibilitatea ca eu să mă întorc. Eram încântați amândoi, pentru că atunci când ieșea câte ceva comentam dacă voia ca eu să mă întorc, dacă ar fi bine pentru echipă și pentru el și am menținut dialogul. 

În tot acest timp ți-a fost strigat numele pe Camp Nou, la concerte..cum ai trăit?

Pentru mine a fost frumos și mă bucuram, pentru că adevărul este că încă de când am plecat, am plecat într-un mod straniu, mi-ar fi plăcut să mă despart de club așa cum s-a întâmplat cu Busi, Jordi, sau cum li s-a întâmplat lui Xavi și Iniesta în momentele lor. Mi-ar fi plăcut să plec astfel, să pot să mă despart cu bine de fani, dar era și momentul pandemiei și nu puteau veni oameni la stadion. Mi-ar fi plăcut să știu că plec jucând cu oameni, știind că mă voi bucura de asta. De acea m-am bucurat mult să îmi aud numele pe Camp Nou sau în Barcelona. Mai presus decât faptul că dragostea există acolo și e reciprocă, e o senzație ciudată să aud pe Camp Nou și să nu mă aflu acolo. 

Până în ce punct a fost importantă partea economică în decizia ta? S-a scris chiar că ai fi jucat gratis la Barca. E adevărat?

Adevărul e că partea economică nu a fost niciodată o problemă pentru mine și niciun obstacol. Niciodată nu am ajuns acum să vorbim despre contract. S-a vorbit despre o propunere, însă nu a existat una formală, scrisă, semnată, pentru că nu a fost nimic și nu știam dacă se poate face sau nu. A existat intenția, însă nu puteam înainta cu nimic, nu am vorbit nici de bani. Dacă ar fi fost o chestiune de bani m-aș fi dus în Arabia sau în altă parte. Mi se păreau mulți bani și adevărul este că decizia are legătură cu alte lucruri, nu cu banii. 

Primeai mesaje de la Barcelona, informații din club?

Bine...Eram entuziasmat așa cum am zis, acceptam mesajele și informațiile apărute când erau pozitive. Nici nu mă iluzionam pentru că nu știam ce se va întâmpla și îmi aminteam mereu ceea ce am trăit, să le spun copiilor mei și familiei că ne întoarcem la Barcelona și că nu se face. Așa că da, am fost atent, dar în mod liniștit. 

Crezi că din partea Barcelonei s-a făcut totul pentru a te transfera?

Bine, nu știu. E treaba lor. Adevărul e că, sincer, nu știu dacă au făcut sau nu tot posibilul. Știam ceea ce vorbeam cu Xavi, mai ales. Acum au obținut permisiunea, din ce s-a scris, din partea LaLiga să facă asta. Clubul, în aceste momente, nu avea condițiile de a-mi afirma 100% că puteam să mă întorc. E de înțeles, pentru situația care este la club. 

Crezi că există oameni în club care nu te iubesc sau care gândesc că prezența ta ar putea fi o problemă?

Nu știu. Însă în mod clar există persoane care nu vor ca eu să mă întorc, așa cum în acele momente nu au dorit ca eu să rămân atunci când a fost nevoie să plec. Așa cum există multe persoane care și-au dorit să mă întorc și au spus asta și au făcut-o public. Însă în mod clar există oameni din conducere care nu vor să revin, care cred că revenirea mea nu ar fi fost bună la club. 

De la plecarea ta Barca a făcut transferuri. Puțin după a fost transferat Ferran cu 55 de milioane..ți s-a părut ciudat?

Nu știu. La început am fost îndurerat pentru plecarea mea și cum s--a făcut. În acele momente m-a supărat faptul că nu puteam să rămân și la puțin timp clubul a putut face transferuri. Însă clubul a înțeles în momentele alea că le putea face. Cu pasul din acești doi ani am înțeles, am asimilat și nu mai iau în seamă. Dacă asta s-a facut și a fost nevoie de asta...aia e. 

Ceea ce ai trăit cu Barca e o rană deschisă care nu a fost lăsată să sângereze?

Puțin da. E ce am zis înainte. Nu am putut să mă despart de fani așa cum mi-am dorit, cum cred că aș fi meritat. Așa cum au meritat și au făcut-o jucătorii pe care i-am numit. Mi-ar fi plăcut să plec astfel. Pe de o parte mi-a rămas un gust amar. Eu am fost personajul rău din poveste și nu mi-a plăcut nici asta mult pentru că nu a fost așa. Însă mi-ar plăcea să am, cândva, parte de o despărțire pe măsură alături de oamenii cu care am trăit atâtea și cu care m-am bucurat. Au fost mulți ani împreună, mi-ar plăcea să mă despart de club așa cum simt. 

Vorbind de rana asta, ți-ar plăcea să te întorci într-o zi la Barca? Ca director tehnic, jucător, ambasador..

Da, în mod clar mi-ar plăcea să fiu aproape de club. Mai mult, voi trăi în Barcelona. E unul dintre lucrurile pe care eu și familia mea le avem foarte clar stabilite. Sper, nu știu în ce moment și nici când, dar sper să pot ajuta clubul cu ceva și să aduc un plus, pentru că e un club pe care îl iubesc. Sunt recunoscător pentru dragostea de care am avut parte din partea publicului de-a lungul carierei și mi-ar plăcea să revin aici. 

În aceste ultime luni prespunem că ai trăit cu anxietate. E ceva ce te-a durut în special sau ai crezut că ai fi putut să nu treci prin asta?

S-au spus multe lucruri, s-au filtrat multe, atâtea minciuni s-au spus, dar nu pot eu să ies să dezmint tot ceea ce se zice, văd însă că-s mulți jurnaliști care mint, rămân informațiile acolo și nu li se întâmplă nimic. Ziua următoare zic altă minciună și nu pățesc nimic. Au fost multe lucruri care m-au deranjat, de exemplu, când au vorbit mult de familia mea, s-a zis că băiatul meu nu e bine, când era din contră, chiar bine. Copiii mei nu vor să plece de aici de bine ce sunt. Când încep să se lege de familia mea și să spună ceea ce spun fără să știe despre ce vorbesc mă deranjează, dar atât, să vorbească și să mintă. 

Altă întrebare cheie. După ce ai decis că nu te întorci la Barcelona, unde te-au dus pașii? Arabia Saudită, despre care s-a scris, Miami sau alt loc?

Am luat decizia să merg la Miami. Încă nu e totul definitivat la 100%. Îmi lipsesc anumite lucruri însă am decis să continuăm pe acest drum. 

Asta cu Miami e nouă. Îl iei acolo pe Busquets? Merge cu tine?

Este alt lucru care s-a scris, că plec cu Busi și Jordi în Arabia, că aveam totul aranjat. Nu, fiecare se gândește la viitorul său. Eu am fost în mod clar atent la ei și la ce vor face însă nu ne-am pus în niciun moment de acord să mergem împreună undeva. Am decis pentru mine și nu știu ce vor face ei. În cazul meu a fost legat de ce am spus deja și nu am nimic aranjat cu nimeni. 

Când spui că vrei să ieși din acest foc la ce te referi? Vrei să ieși din înalta competiție?

Să plec din Europa. Am avut oferte de la alte echipe din Europa dar nici nu le-am luat în calcul pentru că ideea mea a fost să merg la Barcelona și dacă nu ieșea cu Barca, analizând, să ies din fotbalul european, mai mult după ce am câștigat Mondialul, care îmi lipsea pentru a-mi încheia cariera în această parte și să trăiesc liga din Statele Unite altfel și să mă bucur mai mult zi de zi, cu aceeași responsabilitate de a dori să câștig și să fac lucrurile mereu bine, dar cu mai multă liniște.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!