Ryota Murata Box Ghennadi Golovkin Jocurile Olimpice din 2012 WBA Box

VIDEO Campionul mondial și olimpic se retrage după ce a fost învins de Ghennadi Golovkin: ”Nu mai am nimic de făcut în box!”

Ryota Murata are 37 de ani și este unul dintre cei mai respectați boxeri ai lumii.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Martie 2023, 13:56
Data actualizarii: Marti 28 Martie 2023, 13:57

Fostul campion mondial şi olimpic la box Ryota Murata, în vârstă de 37 de ani, şi-a anunţat, marţi, retragerea din activitate, spunând că nu mai are provocări de înfruntat după ce a pierdut anul trecut în faţa kazahului Ghennadi Golovkin, relatează lequipe.fr.

Ryota Murata, campion WBA la categoria mijlocie

Murata a devenit primul medaliat cu aur olimpic al Japoniei la categoria mijlocie la Jocurile de la Londra în 2012, înainte de a deveni profesionist şi de a câştiga titlul mondial WBA la aceeaşi categorie, cinci ani mai târziu.

El a revenit în lumina reflectoarelor în aprilie anul trecut, când s-a luptat cu Golovkin la Saitama, la nord de Tokyo, reuşind un meci excelent împotriva aşa-numitului „GGG” înainte de a-şi recunoaşte înfrângerea în runda a noua.

Palmaresul boxerului japonez la profesioniști

Murata le-a spus reporterilor la o conferinţă de presă la Tokyo că „a crezut întotdeauna că lupta împotriva lui Golovkin va fi ultima”

„După aceea, nu am găsit nimic altceva de făcut în box”, a spus el.

Murata se retrage cu un palmares profesionist de 16 victorii (dintre care 13 prin KO) si 3 înfrângeri.

Gestul suprem al rivalului Ghennadi Golovkin

Ryoko Murata a devenit o mare vedetă în ţara sa după ce l-a învins pe brazilianul Esquiva Falcao pentru a câştiga aurul la Jocurile de la Londra, devenind primul campion olimpic de box al Japoniei din 1964.

Caracterul său umil şi relaxat i-a adus mulţi prieteni în ring şi în afara lui: Golovkin i-a dat halatul cu care a intrat în ring după lupta lor, în semn de respect, informează news.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!