Flavius Biea Box Flavius Biea titlu mondial Box

FOTO Un boxer tricolor va lupta pentru titlul mondial! Meciul se va disputa în România 

Timișoreanul ar putea deveni al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 20 Martie 2023, 13:20
Data actualizarii: Luni 20 Martie 2023, 14:09

Pugilistul român Flavius Biea va boxa în mai, la Mioveni, cu argentinianul Juan Jose Velasco pentru titlul mondial IBA la categoria mijlocie, potrivit unui comunicat.

Velasco, pugilist care a făcut parte din lotul naţional al Argentinei, are o experienţă importantă în boxul amator, câştigând turnee în Cuba, Azerbaidjan sau Rusia.

Flavius Biea vs Juan Jose Velasco, la Mioveni

În boxul profesionist, sud-americanul are 24 de victorii (15 prin KO) şi doar 3 înfrângeri (3 KO), fiind de două ori campion WBA Latino şi o dată campion WBC Latino.

Până acum pe Juan Jose Velasco l-au învins doar campionul mondial Regis Prograis în lupta pentru titlul mondial interim WBC, Mario Barrios, fost campion mondial WBA, şi Elvis Rodriguez, boxer de origine dominicană cu rezidenţă în Statele Unite, clasat pe locul 27 mondial.

Gala ''Boxing Fighting Championship 3-Luptă Biea Pentru România'' va avea loc vineri 5 mai, de la ora 20:00, la Sala Sporturilor din Mioveni.

Flavius Biea ar putea deveni al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej.

Biea are o carieră frumoasă în boxul amator, cu 298 de victorii în 316 meciuri disputate, un titlu de campion mondial, o altă finală mondială disputată, trei titluri de campion european, 8 de campion naţional. În boxul profesionist, Biea are 21 de victorii şi doar o înfrângere, fiind campion WBA Continental, cvadruplu campion IBA Intercontinental şi campion WBC Continental Latin Silver.

  • Meciul de la Mioveni se va disputa pe durata a 12 reprize.

Pentru acest titlu au luptat mai multe nume sonore din box, precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti.

În meciul de co-main event, Mihai Nistor îl va înfrunta pe argentinianul Guillermo Ruben Andino într-un meci de 8 reprize pentru titlul IBA International la categoria grea.

De pe fight card nu vor lipsi nici alte nume importante precum Amansio Paraschiv, James Chereji, Florin Cardoş şi Mirel Drăgan.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!