Sala Polivalenta Cluj Baschet

FOTO & VIDEO O noua BIJUTERIE a fost inaugurata in Cluj! Sala Polivalenta este gata! Cum arata constructia de 20 de milioane

Clujul se mai mandreste cu o bijuterie, dupa inaugurarea Cluj Arena. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 13:54
Data actualizarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 13:53

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, la care lucrarile au inceput in urma cu patru ani, ridicandu-se la 70 de milioane de lei, a fost finalizata, primarul Emil Boc sustinand ca este "o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului”, care va fi pentru multi ani cea mai moderna din tara.

Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, dupa ce a vizitat Sala Polivalenta, ca Primaria Cluj-Napoca a inceput procedura de receptie a acesteia, care va dura pana in 15 octombrie.

El a precizat ca Primaria a inceput procedurile de receptie, care vor dura pana in 15 octombrie, dupa care sala va fi pregatita pentru concertul inaugural din 31 octombrie sustinut de James Blunt.

"Prima concluzie pe care o am dupa ce am vazut sala este ca avem de-a face cu o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului. Noua Sala Polivalenta corespunde standardelor si cred ca va fi, pentru multi ani de aici inainte, cea mai frumoasa si moderna din Romania, daca nu cumva si din Centrul si Estul Europei", a spus Boc.

Sala Polivalenta dispune de o pardoseala demontabila care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic in Romania, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competitiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, si de o parcare subterana de 450 de locuri. De asemenea, exista si o sala de incalzire pentru sportivi, comparabila cu o sala de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

In aceeasi conferinta de presa, directorul firmei CON-A, constructorul Salii Polivalente, Sorin Cristea, a declarat ca lucrarile au inceput in urma cu patru ani, au fost intrerupte o perioada in urma unei decizii a instantei, iar costurile totale ale investitiei ajung la circa 70 de milioane de lei.

"Sala a iesit foarte bine in conditiile unui buget limitat, adaptat la conditiile economice din Romania. A fost un buget mic la cei 40.000 de metri patrati construiti si am depus mari eforturi pentru a ne incadra in buget si in obligatiile contractuale. Mai avem mici retusuri, va trebui sa facem curatenie si teste de lumini, caldura, climatizare, pentru a fi siguri ca predam sala complet functionala, fara nici un defect”, a declarat Cristea.

Sala Polivalenta va fi administrata de o societate stabilita de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde pana la 10.000 de locuri. Lucrarile au inceput in anul 2010, insa au fost oprite la inceputul anului 2012 in faza de executie a circa 65 la suta din lucrari, printr-o sentinta a instantelor. Lucrarile au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal si InterSport.

Sala Polivalenta va putea gazdui meciuri si antrenamente pentru o varietate foarte larga de sporturi, de la karate, scrima, aikido sau judo si pana la baschet, handbal, tenis sau gimnastica.

Inaugurarea noii constructii va avea loc in 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Noua sala se afla in vecinatatea Stadionului "Cluj Arena" si la circa 500 de metri de Sala Sporturilor "Horia Demian", cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formeaza un complex sportiv unic in Romania, care poate gazdui in viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale pentru diferite sporturi.

Sursa: Mediafax
Sursa foto&video: Ziua de Cluj

Modifică setările cookies