FIBA Baschet

FIBA a anuntat oficial excluderea Federatiei de Baschet din Rusia: "Riscam sa ratam JO de la Rio"

FIBA a anuntat miercuri oficial ca suspenda echipele nationale ale Rusiei din toate competitiile!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Iulie 2015, 11:04
Data actualizarii: Joi 30 Iulie 2015, 11:05

Federatia de Baschet din Rusia (RBF) a fost oficial suspendata de catre FIBA. Decizia este cu efect imediat. Motivul acordat pentru aceasta decizie este pentru ca "RBF nu a putut sa rezolve problemele institutionale si legale ce au impiedicat federatia sa lucreze in conditii adecvate si sa pastreze control total pentru guvernare in tara, lucru demonstrat de decizia recenta a curtii impotriva RBF. Ca o consecinta, RBF pierde drepturile ca membru al FIBA iar echipele si oficialii nu pot participa in competitii oficiale sau activitati" scrie in comunicatul oficial al FIBA.

Presedintele onorific al RBF, Sergei Chernov, a confirmat ca au fost instiintat de aceasta decizie: "Federatia de Baschet din Rusia a primit o scrisoare de la FIBA ce spunea ca toate echipele nationale ale Rusiei sunt interzise. Pentru moment, apartenenta Rusiei la FIBA a fost suspendat. Verdictul final al FIBA va fi anuntat la o conferinta pe 8-9 August".

Chernov a adaugat ca echipa masculina a Rusiei este in pericol astfel de a rata Campionatul European din luna septembrie si Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Cei de la Yahoo Sports spun ca un conflict intre fostul presedinte al federatiei nationale de baschet si noul presedinte, Yulia Anikeyeva, ales in 2013, a fost motivul interzicerii.

Modifică setările cookies