"Tiranie a majorității". Manchester City, acţiune în justiţie împotriva Premier League

Manchester City Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 10:02
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 10:16

Campioana din Premier League pregătește o mișcare îndrăzneață la nivel administrativ și organzatoric. 

Clubul englez, cumpărat în 2008 de un fond de investiţii din Emirate, a acţionat în justiţie Premier League şi regulamentul său privind contractele de sponsorizare, denunţând o posibilă "discriminare" în privinţa sa, a anunţat cotidianul The Times, citat de Agerpres.

În februarie, Premier League a înăsprit regulile care încadrează acordurile de parteneriat comercial încheiate cu societăţi legate de proprietarii de cluburi.

Spre deosebire de majoritatea cluburilor, Manchester City afirmă că regulile APT sunt ilegale şi reclamă daune şi interese pentru profiturile pierdute, conform articolului din The Times.

Motivul pentru care conducerea lui Manchester City a luat această decizie

Ascensiunea lui Manchester City a fost permisă de susţinerea financiară masivă a Etihad Airways, companie aeriană din Emirate cu sediul la Abu Dhabi, al cărei nume apare pe tricou, dar şi pe logoul stadionului.

Regulile APT sunt concepute pentru menţinerea competitivităţii Premier League, impunând cluburilor să dovedească că acordurile comerciale reprezintă adevărata valoare a pieţei. Clubul deţinut de şeicul Mansour ben Zayed Al-Nahyane nu are nicio şansă să vadă aceste reguli modificate, ceea ce explică acţiunea sa în justiţie.

Pentru a modifica regulamentul ligii engleze, ar fi nevoie de susţinerea a cel puţin 14 din cele 20 de cluburi, două treimi din votanţi. Conform sursei citată, între zece şi 12 cluburi s-au manifestat în scris pentru a veni în apărarea Premier League în acest litigiu.

Într-un document juridic de 165 de pagini, intrat în posesia publicaţiei, Manchester City acuză echipele rivale de "discriminare la adresa proprietarilor din Golf" şi evocă o "tiranie a majorităţii" vizând să-i afecteze succesul sportiv.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!