Lance Armstrong revine in top: si-a anuntat participarea la Turul Frantei 2009

Lance Armstrong Turul Frantei Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Decembrie 2008, 09:53
Data actualizarii: Marti 02 Decembrie 2008, 09:55
Rutierul american Lance Armstrong, septuplu castigator al Turului Frantei (1999-2005), a anuntat, luni, pe site-ul oficial al echipei Astana, ca va participa in Marea Bucla in 2009, in ciuda temerilor privind securitatea sa.

"Lance Armstrong isi anunta participarea in Turul Frantei 2009", se arata pe site-ul echipei Astana.

Sportivul in varsta de 37 de ani, detinatorul recordului de victorii in Turul Frantei, anuntase, in septembrie, ca va reveni in competitii in 2009, cand va concura pentru Astana. El a lasat insa atunci sub semnul intrebarii participarea in Marea Bucla. La jumatatea lunii noiembrie, Armstrong si-a exprimat ingrijorarea in privinta sigurantei sale in Franta. "Simt agresivitate, furie. In cazul in care credeti tot ce cititi, securitatea mea ar putea fi compromisa. Ciclismul se practica pe strazi si spectatorii sunt aproape", a spus Lance Armstrong.

De-a lungul anilor in care a dominat competitia franceza, Armstrong a facut obiectul unor suspiciuni de dopaj. "Inteleg ca francezii si ciclismul in general ar avea o astfel de perceptie, dar realitatea e alta. Nu imi este teama de nimic, nu am nimic de ascuns", a afirmat rutierul.

In 2005, cotidianul L'Equipe a notat ca a fost detectata prezenta EPO in esantioanele de sange prelevate de la Armstrong, la editia din 1999 a Turului Frantei, analizate sase ani mai tarziu. Lance Armstrong a negat ca s-ar fi dopat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!