HALTERE dopaj Romania tokyo Alte sporturi ADIO, medalii pentru halterofilii romani la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Au fost descoperite 4 cazuri de dopaj in ultimele 12 luni

Adio, medalii la Jocurile Olimpice! Romania OUT la haltere de la Tokyo din cauza dopajului! Cutremur in sportul romanesc

Federatia Romana de Haltere a fost suspdendata pentru un an de zile, dupa ce au fost descoperite 4 cazuri de dopaj in ultimele 12 luni. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Februarie 2021, 19:40
Data actualizarii: Miercuri 10 Februarie 2021, 01:56

Cei 4 sportivi care au incalcat regulile sunt: Florin Croitoru, Razvan Martin, Roxana Cocos si Gabriel Sincraian. Federatia Internationala de Haltere a scris pe site-ul sau oficial ca Romania este suspendata dupa ce a incalcat regulile de dopaj in repetate randuri. 

Federatia Internationala de Haltere a anuntat ca a incheiat verificarea halterofililor Gabriel Sancraian si Razvan Martin. Primul mentionat obtinuse medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme, dar dupa testele de urina a fost descoperit cu testosteron exogen, o substanta interzisa de pe lista WADA. Dupa ce a fost descoperit dopat, medalia i-a fost retrasa si a primit o suspendare de 8 ani. 

Razvan Martin a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, dar dupa ce a fost descoperit ca a folosit steroizi anabolizanti, i-a fost retasa si lui medalia. Romania nu este singura federatie suspendata in momentul de fata, Thailanda si Rusia fiind in aceeasi situatie. 

Astfel, Romania nu va trimite niciun sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an. Inainte de aceasta suspendare, tara noastra putea sa trimita doi halterofili: unul la masculin si unul la feminin. Loredana Toma, Campioana mondiala din 2017, era principala speranta a Romaniei sa obtina o medalie la Tokyo, insa sportiva de la Olimpia Bucuresti nu va putea sa concureze la categoria 64 de kilograme. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!