Jocurile Olimpice Advertoriale

(P) Ce șanse are România la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Pe 23 iulie se dă oficial startul în Jocurile Olimpice de la Tokyo, cel mai important eveniment sportiv al planetei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Iulie 2021, 11:30
Data actualizarii: Luni 26 Iulie 2021, 16:46

În următoarele zile, în Japonia vor concura și 101 de sportivi din țara noastră, care vor încerca să obțină cât mai multe medalii.

Specialiștii anticipează că România va câștiga cel puțin șase medalii olimpice la Tokyo, ceea ce ar fi o prestație mai bună decât cea de la Rio 2016, acolo unde am obținut doar patru.  

Conform cotelor la pariuri pe Olimpiadă afișate de Unibet, ne putem face o idee destul de clară în legătură cu șansele sportivilor români la Tokyo.

Avem șanse mari la aur prin Ana Maria Popescu

Spadasina Ana Maria Popescu are un palmares impresionant și este una dintre cele mai bune sportive ale României din istoria recentă. E campioană olimpică în 2016 cu echipa României, dar mai are și un argint olimpic. La acestea se adaugă și cele două medalii de aur de la Campionatul Mondial, cele 7 de la Campionatul European și cele 13 la Cupa Mondială.

Iar palmaresul Anei se poate îmbogăți cu un aur olimpic la Tokyo, în condițiile în care bookmakerii agenției de pariuri Unibet o consideră principala favorită la spadă individual. Românca este prima favorită, cu o cotă de 3.25, fiind urmată de chinezoaica Yiven Sun (cota 7.00) și brazilianca Nathalie Moellhausen (cota 7.50). 

La 36 de ani, Ana are toate argumentele necesare pentru a spera la un nou aur olimpic, la ceea ce poate fi ultima sa prezență la această competiție.

Și la natație suntem în grafic

După generația fantastică din care au făcut parte Camelia Potec și Diana Mocanu, natația din România a trecut într-un con de umbră. Dar acum tineri precum Robert Glință și David Popovici ne fac să visăm frumos din nou.

Mai ales ultimul, care vine după un parcurs fenomenal la Campionatele Europene de juniori din Italia, la care a câștigat trei medalii de aur în această vară și a bătut numeroase recorduri. 

Sportivul de 16 ani are o șansă mare să aducă cel puțin o medalie pentru România.  Unibet îl consideră al patrulea favorit la aur în proba de 100 de metri liber, cu cota 4.50, în timp ce la 200 de metri liber are cota 6.00.

La canotaj putem obține cel puțin o medalie

Canotajul este al doilea sport ca număr de medalii olimpice din istoria României, după gimnastică. Prestațiile sportivilor noștri au fost mereu la înălțime și mai tot timpul s-au întors cu medalii acasă, chiar și în momente dificile, cum a fost ediția din 2016.

Inclusiv la Tokyo tragem speranțe să  obținem cel puțin o medalie. Șanse mari avem în proba de dublu rame feminin, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Unibet le vede favoritele numărul 2, cu cota 2.50. Ele sunt întrecute doar de olandezele Brooke Donoghue și Hanna Osborne, care au cota 1.80. Campioane europene în 2020 și 2021, Radiș și Bodnar vor să facă o cursă mare și să aducă un aur olimpic pentru România. 

De asemenea, o probă în care canotoarele din România s-au simțit bine mereu este cea de 8+1. Echipajul nostru este creditat cu șansa a șasea la aur, având cota 26.00 la Unibet, dar și cota 3.50 să aducă o medalie.

Echipa de fotbal e calificată pentru a patra oară la Jocurile Olimpice

Semifinala disputată la CE 2019 a dus echipa României din nou la Jocurile Olimpice, pentru a patra oară în istorie. Tricolorii U23 evoluează în Grupa B, cu Honduras, Noua Zeelandă și Coreea de Sud. Băieții noștri au cota 3.75 să câștige grupa, în timp ce favorită este Coreea de Sud, cu cota 2.00 la Unibet.

De asemenea, echipa noastră este văzută ca fiind a zecea favorită la câștigarea aurului olimpic, cu cota 31.00. Favorită numărul 1 este Spania (cota 3.00), urmată de Brazilia (cota 4.50) și Franța (cota 7.00).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

UNIBET" este o marcă comercială înregistrată. Unibet nu este afiliat sau asociat cu echipe sportive, organizatori de evenimente sau jucători afişaţi pe site.

Site-ul este operat de Unibet Germany Ltd. Adresa de înregistrare a companiei este Level 6, The Centre, Tigne Point, Sliema, TPO 0001, Malta, cu nr. de înregistrare C 56247, C.I.F. 35777957.

 

Licența nr. L1160657W000330 emisă de Comitetul de Supraveghere ONJN pentru Unibet (Germany) Limited, Level 6, The Centre, Tigne Point, Sliema, TPO 0001, Malta, valabilă din data de 1.09.2016 până la data de 31.08.2026

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!