Cristiano Ronaldo Karim Benzema Lionel Messi spirulina Virale

Spaniolii au aflat tot! „Superalimentul” nelipsit din dieta lui Ronaldo, Messi sau Benzema

Jurnaliștii spanioli au descoperit ce aliment comun au în dietă Ronaldo, Messi și Benzema. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Iulie 2022, 16:50
Data actualizarii: Miercuri 13 Iulie 2022, 16:50

Cristiano Ronaldo (37 ani), Lionel Messi (35 ani) și Karim Benzema (34 ani) încă impresionează în fotbalul mondial. Chiar dacă au trecut de 30 ani, cele trei superstaruri continuă să își ajute echipele și să își mențină nivelul de joc din deceniul trecut. 

Dacă despre Ronaldo s-a știut întotdeaua că este foarte strict cu privire la alimentație, încă de când a semnat cu Manchester United, în 2003, Messi și Benzema au început să-l imite pe superstarul portughez și să acorde o mai mare atenție la ceea ce mănâncă. Iar spaniolii de la sport.es susțin că din dieta celor trei campioni nu lipsește spirulina, o algă bogată în proteine și nutrienți. 

 „Oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă”

„Spirulina este un aliment foarte neobișnuit în dieta noastră mediteraneană. Cu toate acestea, poate fi găsit în unele supermarketuri. Dieta fotbaliștilor este extrem de solicitană. Pentru a-și extinde cariera scurtă, trebuie să aibă mare grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic și să mențină regimuri incredibil de stricte și rutine alimentare.

În acest fel își pot prelungi perioada de activitate în sport. Astfel, vedem cum jucători de 34 de ani, precum Benzema, rămân în frunte la o vârstă destul de înaintată pentru acest sport. Cristiano Ronaldo este un alt exemplu al modului în care jucătorii au grijă de ei înșiși pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acesta are în comun cu francezul și cu Leo Messi un aliment rar întâlnit.

Este nici mai mult, nici mai puțin decât o algă, un superaliment care oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă.

Cu o cantitate mică de alge puteți obține o mulțime de proteine, ceea ce permite organismului să sintetizeze mai bine proteinele din alte surse, cum ar fi carnea. În plus, include o cantitate mare de Omega-3, vitamine, antioxidanți (care previn oxidarea celulelor, deci și cancerul) și are beneficii nesfârșite.

Exista multe tipuri de alge, spirulina fiind cea cu cele mai multe proteine, dar de mare valoare este si chlorella, o algă de apă dulce, care ajuta foarte mult în dietele de tip detox”, notează sport.es.

Spirulina era consumată de către azteci și a apărut în vizorul cercetătorilor ca un aliment minune, atunci când a fost folosit cu succes de către NASA, ca supliment alimentar pentru astronauții din misiunile spațiale. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!