(P) Manchester City, favorită clară în Champions League 2023/2024

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 August 2023, 13:52
Data actualizarii: Joi 31 August 2023, 13:53

Manchester City și-a îndeplinit visul și a triumfat în ultimul sezon din Champions League. 

 

După ce a simțit gustul victoriei, formația din Manchester își propune să repete isprava din sezonul trecut. Specialiștii o creditează cu șanse bune să își apere trofeul, având în vedere că și-a păstrat în mare măsură lotul, iar Pep Guardiola a rămas pe banca tehnică.

Startul în faza grupelor Champions League 2023/24 se dă pe 19 septembrie Până pe 13 decembrie, echipele vor disputa cele 6 etape din faza grupelor. Optimile de finală sunt programate pe 13-14 și 20-21 februarie, respectiv 5-6 și 12-13 martie. Sferturile de finală vor avea loc pe 9-10 aprilie, respectiv 16-17 aprilie. Semifinalele sunt programate pe 30 aprilie și 1 mai, respectiv 7-8 mai. Marea finală se va disputa pe stadionul Wembley din Londra, pe 1 iunie.

Următoarele echipe sunt calificate în faza grupelor: Manchester City, Sevilla, Barcelona, Napoli, Bayern, Paris Saint-Germain, Benfica, Feyenoord, Real Madrid, Manchester United, Inter Milano, Dortmund, Atletico Madrid, Leipzig, Porto, Arsenal, Sahtior Donetsk, Salzburg, PSV, Milan, Braga, Lazio, Steaua Roșie, Young-Boys, Galatasaray, Real Sociedad, Celtic, Newcastle, FC Copenhaga, Union Berlin, Antwerp, Lens.

Manchester City, favorită să își apere trofeul

Manchester City a câștigat în premieră trofeul Champions League în sezonul precedent. A învins-o în finală pe Inter Milano, scor 1-0, și a declanșat fiesta. Sezonul precedent a fost de vis pentru "cetățeni", în condițiile în care au câștigat tripla istorică. Dar City nu se oprește aici. A dat 90 de milioane de euro să îl cumpere pe Josko Gvardiol de la Leipzig și a pierdut un singur jucător important în această vară, pe Gungodan care a plecat la FC Barcelona.

A fost o vară lipsită de evenimente mari, care să perturbe liniștea la Manchester City. Valoarea ridicată a lotului este unul dintre argumentele pentru care în secțiunile de pariuri fotbal vedem o cotă mică pentru câștigarea trofeului Champions League al doilea an la rând. Bayern Munchen, Real Madrid, PSG și FC Barcelona, echipe care în mod tradițional își propun să atace câștigarea trofeului, sunt și ele pe lista cu favorite, dar mulți pariori își vor pune banii din nou pe City.

Cotele pentru câștigarea Champions League:

·        Manchester City - 3.25

·        Bayern Munchen - 6.50

·        Real Madrid - 9.00

·        Arsenal - 13.00

·        FC Barcelona - 17.00

Formația lui Guardiola a căpătat deja consistența meciurilor cu greutate și nu mai are emoții în fazele finale. Și în anii precedenți, City era un nume important, dar a cedat în momentele cheie. Poate cel mai elocvent exemplu este finala din 2021, pe care a pierdut-o contra celor de la Chelsea deși pornea de departe ca favorită. În 2022 a pierdut în semifinale cu Real Madrid după o dublă manșă pe care a avut-o în mână. Dar parcursul din sezonul precedent ne-a arătat tuturor că City a căpătat și experiența meciurilor mari și cu toții ne întrebăm dacă mai poate fi oprită.

Pep Guardiola, un alt argument al lui City în cursa către un nou trofeu

City nu doar că și-a păstrat lotul în mare măsură, dar îl are pe bancă și pe Pep Guardiola. Un antrenor de legendă, care a revoluționat fotbalul și l-a dus la un alt nivel. Guardiola este omul care a adus fotbalul spectacol la Manchester City și l-a perfecționat de la sezon la sezon. Desigur, totul și cu ajutorul investițiilor masive făcute de conducerea clubului.

Pep Guardiola a intrat în istoria fotbalului după finala cu Inter Milano din sezonul precedent. El a devenit primul tehnician care a făcut tripla Champions League - campionat - cupă cu două echipe diferite. Prima dată i s-a întâmplat în 2009, când se afla pe banca celor de la FC Barcelona.

Conducerea l-a dorit în continuare pe bancă, iar obiectivul pentru noul sezon este clar: o nouă triplă. Pep Guardiola a mărturisit că a discutat cu președintele lui City, Khaldoon Al Mubarak, care i-a transmis un mesaj clar. "Președintele mi-a spus că finala Champions League are loc în Londra anul următor. Nu vă pot spune ce i-am zis... Sunt un manager bun, dar nu pot să câștig tripla în fiecare an", a afirmat Pep Guardiola cu zâmbetul pe buze într-o discuție cu jurnaliștii.

În orice caz, Guardiola este convins că City este o echipă mai respectată acum. "Acum poate că lumea ne va oferi ceva credit pentru că am câștigat cinci titluri în Premier League și poate că acum vor construi un muzeu în care să fie trofeele noastre", a mai spus Guardiola.

Unibet face parte din Unibet (Germany) Limited, companie care deține Licența Clasa I nr. L1160657W000330 emisă de Comitetul de Supraveghere ONJN, valabilă din data de 1.09.2016 până la data de 31.08.2026.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!