(P) Inspirație de Dragobete: cadouri perfecte pentru partenera ta, de care te poți bucura și tu

dragobete Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 12:29
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 12:35

Iubirea ar trebui să fie sărbătorită în fiecare zi, în mod ideal. Însă noi, românii, avem și o zi simbolică pentru acest sentiment, un prilej în plus pentru a-i arăta celei mai dragi persoane din viața ta că o prețuiești. Este vorba despre Dragobete, o sărbătoare marcată pe 24 februarie. Descoperă mai jos ce trebuie să știi despre această sărbătoare a iubirii, precum și câteva idei de cadouri cu care ai putea sa o marchezi.

Dragobete - Cupidonul românesc

În mitologia autohtonă, Dragobete, fiul Babei Dochia, este echivalentul lui Eros din legendele grecești şi al Cupidonului roman. Dragobete este un tânăr chipeş, dornic de iubire, care, la debutul primăverii, oficiază nunţile animalelor şi păsărilor. Prin tradiție, Dragobete este apărătorul tuturor tinerilor îndrăgostiţi. În această zi, care, în unele zone, marca şi începutul lucrărilor agricole de primăvară, băieţii holtei mergeau în pădure şi culegeau flori pentru fetele pe care le îndrăgeau. La întoarcerea în sat, obiceiul era ca băieţii să alerge fetele, care se lăsau prinse și sărutate, de unde şi zicala “Dragobetele sărută fetele”.

Sărbătorește Dragobete cu iubire, dar și cadouri inspirate

Iubirea nu are preț, însă poți să-i arăți persoanei dragi din viața ta că o apreciezi, printr-un cadou inspirat, fie un obiect ori o experiență drăguță, de care să te bucuri și tu în același timp. Iată mai jos pentru ce poți opta.

Parfumuri

Pentru a sărbători dragostea, optează pentru arome îmbătătoare cu note afrodisiace, pe care le poți savura și tu pe corpul iubitei, cum sunt parfumuri arabesti sau florale. Dacă iubitei tale îi plac aromele unisex sau mai masculine, poți sa te orientezi spre oferta de parfumuri de barbati duty free sau din magazinele specializate. Un parfum atemporal poate să fie unul dintre cele mai apreciate cadouri de către o femeie. 

Ciocolată fină, artizanală

Un cadou ideal pentru gurmanzi, ciocolata poate căpăta o mie și una de arome, de la cele clasice, precum cea neagră ori cu caramel, la fanteziste, ca cea cu ardei iute. Dacă vă cunoașteți preferințele, oferiți-vă unul celuilalt delicii reconfortante. Poți opta chiar pentru un curs de preparat praline la care să participați amândoi sau poți programa o excursie special pentru a vizita un muzeu al ciocolatei, de exemplu, în Belgia.

Un city break romantic

Sunt numeroase destinațiile din care poți alege pentru a petrece câteva zile romantice în doi. Veneția, Paris, Cinque Terre, Coasta de Azur, Barcelona sau Amsterdam sunt numai câteva dintre orașele unde poți merge alături de persoana iubită. Plimbări, ateliere inedite, de exemplu, un curs de fabricare a parfumurilor în orașul francez Grasse, cină la lumina lumânărilor, cu specialități locale și șampanie, sunt doar câteva dintre elementele unei excursii romantice. 

O bijuterie

Un cadou tradițional, aceasta rămâne un pariu sigur de Dragobete. O bijuterie este un dar unic, ce poate fi păstrat mult timp, de aceea poate să fie mereu o idee bună. Este necesar, însă, să cunoști preferințele în domeniu ale persoanei iubite. De exemplu, dacă îi place mai mult aurul sau argintul, precum și dacă preferă bijuteriile mai fine sau, dimpotrivă piesele statement. Un ceas bijuterie poate să fie, de asemenea, o alegere foarte bună. Nu în ultimul rând, pentru că Dragobete este, prin excelență, un moment dedicat iubirii, ar putea fi ziua în care să îi oferi jumătății un inel de logodnă.

Lenjerie fină

Acesta este unul dintre cadourile care se potrivesc cel mai bine sărbătorii Dragobetelui. Potrivit mai multor studii, femeile adoră să li se ofere lenjerie intimă. Simbolic, asta înseamnă că iubitul o consideră frumoasă și că vrea să-i vadă corpul pus în evidență. Este, totuși, un cadou mai îndrăzneț, în plus, este foarte important să cunoști bine gusturile persoanei iubite. 

Pe lângă călătorii sau evadări romantice, Dragobete poate fi o oportunitate de a-i arăta persoanei iubite că o apreciezi oferindu-i un mic dar. Ideile de mai sus sunt cadouri pentru persoana iubită, dar de care te poți bucura și tu. 

Sursa foto: Freepik

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!