Promo

(P) Cote pariuri online explicate pe înțelesul tuturor

Cote pariuri online explicate pe înțelesul tuturor

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Mai 2021, 11:26
Data actualizarii: Sambata 29 Mai 2021, 11:30

În cazul în care ești mai puțin cunoscător în ceea ce privește termenii folosiți la pariurile sportive și vrei să știi ce sunt acelea cote pariuri online, ne-am gândit să îți oferim mai jos câteva informații de bază, care să te ajute să înțelegi mai bine cum stau lucrurile și cum să îți poți calcula mai ușor profitul.

Pariurile online nu diferă prea mult de pariurile pe care le poți plasa la o agenție sau casă de pariuri stradală. Singura diferență este aceea că de data aceasta tu vei fi cel care plasează pariurile, prin intermediul unui cont personal, creat pe o platformă online dedicată și licențiată în acest sens.

Ce sunt cotele la pariuri online?

Cotele la pariuri online sunt, ca și în cazul cotelor la pariuri clasice, șansele pe care le are fiecare echipă, sportiv sau concurent într-o competiție. În funcție de rezultatele posibile din confruntarea cotată, una dintre părți are o cota mai mare sau mai mică, care se reflectă în sumele licitate și în câștigurile ce pot fi obținute. 

Cotele pot fi văzute și drept preferințele pe care le au pariorii pentru fiecare dintre părțile implicate în meci, confruntare, partidă, competiție. Ele sunt disponibile pentru oricare dintre variantele posibile și reprezintă o modalitate de a oferi oricărui parior opțiunea pe care el o consideră cea mai potrivită pentru evoluția și deznodământul jocului.

Care sunt cele mai utilizate tipuri de cote la pariuri online?

Există mai multe genuri de cotații și cote. Ele se diferențiază în funcție de zone și de tradiția de calcul a pariurilor. Cele mai utilizate sunt cotele decimale, cotele facționale și cotele americane.

Cotele decimale sau cotele europene reprezintă un număr care trebuie să fie înmulțit cu suma investită sau miza. Este sistemul ales cel mai des de jucătorii români. Ex: 1.30, 2.50, 3.30, 10.00 etc. 

Cotele fracționale sau cotele britanice sunt exprimate prin fracții, care se înmulțesc cu miza. Ex. : 1/2, 1/10, 9/1  etc.

Cotele americane sunt Moneyline sunt exprimate prin numere ce încep de la o sută, care sunt însoțite de semnul "+" sau "-" , ce exprimă relația dintre suma mizată și câștig.  Semnul +  arată că profitul poate fi mai mare decât suma mizată. Semnul - arată că profitul poate fi mai mic decât suma mizată. Ex.: - 111, + 200, - 333 etc.

La ce ajută aceste cote?

Cel mai important lucru atunci când joci este acela de a identifica un tip de cotație care este cel mai simplu de folosit pentru a face calcule. La fel de util este și să găsești acel tip de cote cu care ești obișnuit. Cu timpul și pe măsură ce capeți experiență vei reuși să faci cu mare ușurință calculele și conversiile, oricare ar fi sistemul de cote disponibil  pentru a paria.

Pe platformele online cotațiile sunt cele mai bune. Acestea sunt și cele mai avizate locuri unde gasesc ponturi pariuri toți cei interesați.

Nu pierde niciodată din vedere că pariurile sportive implică estimări și rezultate probabile. De aceea, pentru siguranță joacă în mod responsabil, doar dacă ai peste 18 ani și doar pe platforme licențiate.

Licenței de organizare a jocurilor de noroc nr. L1160655W000329.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!