Promo

Mini-stepper-ul varianta ideală pentru a vă menține activi acasă! (P)

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni pentru un antrenament rapid, care arde calorii nu aveți nevoie decât un mini stepper! 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2022, 17:23
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2022, 17:27

Nu lăsați dimensiunea lor mică să vă păcălească! Mini-stepperele sunt o opțiune excelentă pentru cei care caută un antrenament incredibil pentru întregul corp acasă. În acest articol, află tot ce trebuie să știi despre cum să folosești un mini stepper pentru a profita la maximum de antrenamentele tale de acasă!

Alegerea unui Mini-Stepper

Înainte de a începe călătoria dvs. de fitness, cea mai mare decizie pe care va trebui să o luați este care stepper pentru aerobic este cea mai bună alegere pentru dvs. Este posibil să preferați un mini-stepper obișnuit care completează o mișcare în sus și în jos; sau un stepper de răsucire care încorporează o funcție de pivotare pentru a vă angaja coapsele interioare și exterioare și oblic în timp ce pășiți.

De asemenea, există mini steppere cu ghidon, care sunt o opțiune excelentă pentru începătorii care au nevoie de sprijin suplimentar. Avantajul este că puteți oricând să renunțați la ghidon mai târziu.

În cele din urmă, există opțiunea de a alege un model cu benzi de rezistență opționale. Vă recomand întotdeauna să alegeți un model cu benzi de rezistență, dacă este posibil, deoarece aceasta este o modalitate excelentă de a face antrenamentul dvs. mini-steper un antrenament pentru întregul corp. Dacă nu doriți să utilizați benzile de rezistență, puteți oricând să le detașați și să le depozitați până când sunteți gata să le folosiți.

Configurarea unui Mini-Stepper

Găsiți o suprafață stabilă

Configurarea mini stepper-ului este simplă. Tot ce aveți nevoie pentru un antrenament grozav este un spațiu suficient de mare pentru mini stepper-ul tău compact. Oriunde vă decideți să faceți sport, asigurați-vă că mini-stepper este așezat pe o suprafață plană. Cu mini-stepper-ul dvs. stabil și sigur, vă veți simți în siguranță și încrezător să puneți cel mai bun picior înainte în timpul antrenamentelor.

Cum să-ți reglezi înălțimea aparatului?

Unele mini-stepper-uri oferă înălțimea treptei reglabile. Pentru a vedea dacă mini-stepper-ul tău este reglabil, verifică partea din față a mașinii pentru un buton de reglare. Dacă mini-stepper-ul dvs. are un buton de reglare, puteți crește înălțimea pasului rotind butonul la dreapta sau mai jos, rotindu-vă la stânga.

Montarea unui Mini-Stepper

Pentru a monta în siguranță mini stepper-ul, asigurați-vă că treapta este în poziția cea mai joasă înainte de a pune toată greutatea pe el.

Pășiți pe stepper, punând toată greutatea pe treapta de jos.

Așezați ușor celălalt picior deasupra celeilalte trepte.

Pentru a începe să pășiți, împingeți greutatea în treapta de sus în timp ce eliberați ușor presiunea pe treapta opusă.

Continuați să alternați pașii pentru a vă continua antrenamentul de pas

Reglarea unui Mini-Stepper

Obținerea reglajului potrivit pentru mini-stepper-ul dvs. este incredibil de importantă, deoarece se va asigura că antrenamentul tău este la fel de eficient cum s-a dorit - reducând în același timp riscul de rănire. Mai jos sunt câteva indicații de formă majore la care să vă uitați și la care să vă gândiți în timpul antrenamentului.

Trebuie să țineți seama de faptul că punctul de plecare pentru toate mișcările mini-stepper este postura bună. Efectuarea exercițiilor cu o postură adecvată vă va asigura că vă protejați spatele și vă reduceți riscul de rănire. 

Indiferent dacă un instructor menționează postură sau nu, atunci când încercați un nou exercițiu pentru prima dată, amintiți-vă întotdeauna că o postură bună este esențială pentru efectuarea corectă a oricărui exercițiu.

Pe măsură ce pășiți, trebuie să mențineți o poziție oarecum atletică. Dacă ați mai luat o clasă de mini stepper în cadrul unei săli de fitness, știți de importanța acestor aspecte și le puteți aplica cu mare ușurință chiar și acasă, în lipsa unei supravegheri. Poziția atletică înseamnă că atunci când pășiți, stați ușor cu șoldurile în spate. Când vă mutați șoldurile înapoi, lăsându-vă greutatea pe fesieri.

Fesierii sunt cel mai mare mușchi din corpul uman și, atunci când atingeți cu succes această poziție, puneți cel mai mare mușchi din corpul dumneavoastră să lucreze în timpul antrenamentului. 

Cum puteți ajunge să învățăți să utilizați acest aparat acasă?

Practica vă poate ajuta să atingeți perfecțiunea. Cu cât exersați tot mai mult cu mini-stepper-ul dvs., cu atât se va simți mai natural și mai eficient. Dacă sunteți nou în ceea ce priveștelucrul cu acest aparat, există multe metode extrem de simple prin care vă puteți familiariza cu acesta, fără a avea nevoie de un specialist care să vă ghideze la fiecare pas. Învățarea elementelor de bază ale mini-stepper-ului și mișcările clasice pe care trebuie să le efectuați se poate realiza prin urmărirea unor videoclipuri scurte pe internet, care sunt extrem de utile. Mai mulți instructori de sport au astfel de canale pe platforme precum YouTube, ceea ce le face gratuite și ușor de accesat.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!