NEWS ALERT Turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca va fi organizat și în 2023! Ce jucătoare mari și-au anunțat prezența

Transylvania Open Tenis WTA Romania WTA 250 Cluj-Napoca Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 13:50
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 13:59

Openul Transilvaniei se va derula în perioada 14-22 octombrie 2023. 

Deși conducerea circuitului WTA a hotărât readucerea calendarului anual la forma pre-pandemică, în care China domina alocările de turnee pentru lunile toamnei, Cluj-Napoca a reușit să își mențină locul în program.

În săptămâna 14-22 octombrie, Transylvania Open își va derula a treia ediție consecutivă, avându-le pe afiș pe româncele Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. 

Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, confirmate pentru ediția 2023 a Openului Transilvaniei

Votat cel mai bun turneu de calibru WTA 250 de către jucătoare, turneul clujean va fi organizat în Arena BT, pe suprafață hard indoor și va fi unicul turneu european, într-o mare de competiții care se vor derula în Asia.

Avantajul Transylvania Open este programarea cu scurt timp înaintea Turneului Campioanelor, aspect care poate aduce la Cluj-Napoca jucătoare redutabile, care se pot regăsi în situația de a necesita puncte suplimentare pentru a reuși calificarea.

Ce jucătoare mari pot veni la Cluj-Napoca

Directorul turneului, Patrick Ciorcilă a dezvăluit că mai multe jucătoare de top se află printre țintele organizatorilor, pentru ediția din acest an.

Printre acestea se numără Elina Svitolina, Eugenie Bouchard - care a participat în 2022 -, Emma Răducanu, Barbora Krejcikova, dar și finalista Roland Garros din acest an, Karolina Muchova.

Vorbind despre întorsăturile de situație care au precedat alocarea turneului WTA către Cluj-Napoca, Ciorcilă a punctat următoarele: „Trebuie spus că pe poziția respectivă, cea care a mai rămas liberă, noi ne luptam cu alte două candidaturi, cu un turneu în India și un turneu în Spania.

Și atunci, ei au ales să meargă cu noi. Au ales să meargă cu noi pentru că noi am livrat, pentru că am fost cel mai bun turneu de 250 din lume și pentru că oamenii vorbesc frumos despre noi. Uite că și România a câștigat o luptă cu niște țări mult mai puternice, ca resurse,” a spus Patrick Ciorcilă pentru Treizecizero

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!