OFICIAL 'U' Cluj, pierderi masive de capital după ce LPF a ignorat solicitarea făcută de ardeleni

U Cluj LPF Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2023, 18:07
Data actualizarii: Marti 27 Iunie 2023, 18:06

'U' Cluj a înaintat o solicitare către Liga Profesionistă de Fotbal în care a cerut disputarea primei partide pe propriul stadion.

Stadionul „Cluj-Arena” va fi ocupat la finalul lunii iulie și începutul lunii august din cauza faptului că se va derula pe stadion festivalul Untold, ca în fiecare an, de altfel.

'U' Cluj, pierderi masive de capital după ce LPF a ignorat solicitarea făcută de ardeleni

În urma tragerii la sorți, 'U' Cluj va disputa prima partidă din noul sezon al Superligii României (2023/24) cu Petrolul Ploiești în deplasare, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Șepcile roșii” au emis un comunicat pe rețelele social media în care au indicat faptul că au solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal să joace în prima etapă pe teren propriu, pentru a nu suferi pierderi masive de capital.

Însă, LPF a ignorat solicitarea clujenilor, iar 'U' Cluj se va lipsi, în consecință, de nu mai puțin 150.000 de euro, bani care ar fi venit în urma biletelor achiziționate de suporteri.

„Liga Profesionistă de Fotbal a ignorat solicitarea făcută de FC Universitatea Cluj de a disputa pe Cluj Arena partida din prima etapă a noului sezon.

Dacă LPF ar fi ținut cont de această solicitare, care a avut în vedere faptul că stadionul Cluj Arena este ocupat pe final de iulie și început de august de organizatorii festivalului Untold, clubul nostru ar fi disputat o singură partidă departe de Cluj-Napoca, în calitate de gazdă, meciul din etapa a 3-a.

Pentru că LPF a decis să nu țină cont de solicitarea depusă oficial de FC Universitatea Cluj, clubul nostru va disputa cel puțin două partide de pe teren propriu pe un alt stadion decât Cluj Arena: derby-urile programate în etapele cu nr. 2 și 4, cu Rapid si Dinamo.

În cel mai optimist scenariu, primul meci pe Cluj Arena va avea loc abia în etapa a 6-a, în 19-20 august, când este programată partida cu CFR.

Decizia Ligii Profesioniste afectează grav din punct de vedere financiar clubul nostru, care va pierde cel puțin 150.000 de euro din bilete din cauză că derby-urile cu Rapid și Dinamo nu vor avea loc pe Cluj Arena.

De asemenea, regretăm decizia LPF pentru că ea lovește și în suporterii noștri, care vor fi obligați să facă multe sute de kilometri în plus pentru a ne susține.

Decizia de astăzi a LPF demonstrează încă o dată că fotbalul românesc rămâne “jucăria” câtorva persoane pe care nu le recomandă nimic altceva decât abilitatea de a face jocuri de culise. 

În ciuda acestor piedici, FC Universitatea Cluj își continuă drumul cu reziliența ce izvorăște dintr-o istorie de peste 100 de ani care ne obligă să mergem mai departe, în speranța că vom ajunge în curând la “momentul zero” în care balanța deciziilor nu va fi înclinată de cumetrii, de interese obscure și de mâini murdare care se spală una pe alta.

Iată programul primelor 6 etape ale Superligii, decis astăzi de LPF:

  • Etapa 1: Petrolul – FC Universitatea Cluj
  • Etapa 2: FC Universitatea Cluj - Rapid (nu se va disputa în Cluj-Napoca)
  • Etapa 3: FC U Craiova - FC Universitatea Cluj
  • Etapa 4: FC Universitatea Cluj - Dinamo (nu se va disputa în Cluj-Napoca)
  • Etapa 5: Oțelul Galați - FC Universitatea Cluj
  • Etapa 6: FC Universitatea Cluj - CFR Cluj (Cluj Arena)”, se arată în comunicatul emis de 'U' Cluj

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!