Reacția lui Boris Becker după șocul de la Australian Open 2024

Boris Becker finala australian open Jannik Sinner Novak Djokovic Tenis Boris Becker
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Ianuarie 2024, 16:32
Data actualizarii: Vineri 26 Ianuarie 2024, 16:49
Medvedev - Sinner este finala Australian Open 2024: rusul, la a treia finală în Melbourne.

Sinner va juca finala de la AO 2024 cu Daniil Medvedev, care a revenit pentru a patra oară în cariera sa de la 0-2 la seturi şi a trecut vineri de Alexander Zverev cu 5-7, 3-6, 7-6(4), 7-6(5), 6-3, ajungând astfel în a treia sa finală la Australian Open.

Reacția lui Boris Becker după șocul de la Australian Open 2024

Victoria italianului Sinner în faţa numărului 1 mondial a fost surprinzătoare în contextul scorului, 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3. Fostul mare jucător de tenis, Boris Becker, acum analist la Eurosport, a vorbit despre succesul puștiului minune din Italia. 

"Nu sunt surprins că Jannik Sinner a câștigat, dar sunt surprins de felul în care a făcut-o. Ar fi trebuit să câștige în al treilea set. El deja bătea la ușă anul trecut, iar acum a crescut. Și-a păstrat calmul și a servit bine până la final. Faptul că Novak Djokovic – cel mai bun jucător la retur din lume – nu a avut nicio minge de break în fața lui Sinner spune povestea meciului", a declarat Boris Becker, la Eurosport. 

Punând capăt seriei de 33 de meciuri câştigate de Djokovici la Melbourne, Sinner a prelungit propria sa serie de victorii fulminante: El a câştigat acum 19 din ultimele 20 de meciuri, începând din octombrie, deşi seria sa de 17 seturi consecutive câştigate la acest Australian Open s-a încheiat.

În ciuda înfrângerii, Djokovici va rămâne pe locul 1 în următoarea ediţie a clasamentului ATP. Sinner ar putea urca pe locul 3, cel mai bun din carieră, dacă va câştiga primul său titlu major şi dacă Daniil Medvedev va pierde în faţa lui Alexander Zverev în a doua semifinală de vineri.

  • Campionul de la US Open 2021 va încerca să obţină al doilea său trofeu major, duminică, în finala cu italianul Jannik Sinner.
  • Cu a 27-a victorie pe Melbourne Park, Medvedev este al 13-lea jucător din Era Open care ajunge în finala Australian Open în trei sau mai multe rânduri, după ce a pierdut în 2021 şi în 2022.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!