GALERIE FOTO De necrezut: ce făcea Cori Gauff, cu 10 minute înaintea finalei US Open 2023

Cori Gauff Tenis WTA US Open 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 10 Septembrie 2023, 13:50
Data actualizarii: Duminica 10 Septembrie 2023, 13:54

Cori Gauff a făcut o mărturisire surprinzătoare, în conferința de presă organizată după finala US Open 2023. 

Cori Gauff (19 ani) este noua campioană a Openului American. „Revelația” tenisului feminin a reușit prima victorie în turneele majore, semnând o revenire impresionantă împotriva Arynei Sabalenka (25 de ani), noua ocupantă a primei poziții în clasamentul WTA. 

Gauff s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-2, iar la ceremonia de premiere le-a mulțumit criticilor care nu au crezut în capacitatea sa de a deveni câștigătoare a unui titlu de mare șlem. În conferința de presă organizată după meci, „Coco” a recunoscut că a citit comentariile criticilor, pe rețelele sociale, chiar cu zece minute înainte de a ieși pe teren. 

Cori Gauff: „Cu zece minute înainte de meci, citeam comentariile oamenilor care spuneau că nu voi câștiga.”

„Știu că există oameni care vor să oprească comentariile, dar mie îmi place să dezbat, sunt foarte încăpățânată, părinții mei știu asta. Dacă îmi spui să fac ceva, voi face opusul. Cu zece minute înainte de meci, citeam comentariile oamenilor care spuneau că astăzi nu voi câștiga. Acest lucru hrănește îmi flacăra interioară,” a admis Cori Gauff, după finală. 

Descătușată după ce a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor impuse asupra sa, Cori Gauff crede că este pregătită să gestioneze presiunea care va urma în cariera sa, în care va purta mereu statutul de campioană de Grand Slam, de acum încolo. 

După Sabalenka și Swiatek: Gauff va urca pe locul 3 al clasamentului WTA

„Simt că e o mare realizare, dar sincer, sunt obișnuită cu oamenii care au așteptări mari de la mine. Se întâmplă încă de la vârsta de 15 ani, când eram în liceu. Sunt sigur că acum vor fi așteptări și mai mari, dar sunt pregătită. Știu cum să îmi gestionez ritmul. Cred că am scăpat de o parte din presiune și totuși am foame de mai multe victorii,” a adăugat Cori Gauff, în fața jurnaliștilor, în primele declarații elaborate făcute din postura de campioană a Openului American. 

Adesea comparată cu Serena Williams, idolul său, Cori Gauff a recunoscut că a simțit că trebuie să își seteze o limită de timp până la care să câștige primul său titlu de mare șlem, dar se bucură că acum nu va mai trebui să se gândească la acest aspect, notează Punto de break

Începând de luni, 11 septembrie, Cori Gauff urcă pe locul 3 al clasamentului WTA, cea mai înaltă clasare atinsă vreodată. 

Ce le-a transmis Cori Gauff criticilor, la ceremonia de premiere

Tânăra americană a amuzat publicul, spunând că ziua finalei a marcat primul moment în care și-a văzut vreodată tatăl plângând, după care a continuat cu un fragment prin care a surprins publicul newyorkez. 

„Le mulțumesc oamenilor care nu au crezut în mine. Cu o lună în urmă, am câștigat un titlu WTA 500, iar unii au spus că mă voi opri acolo. Acum două săptămâni, am câștigat o competiție WTA 1000, iar alții au spus că este cel mai mare trofeu pe care îl pot câștiga.

Trei săptămâni mai târziu, sunt aici și țin acest trofeu în brațe. Celor care credeau că îmi sting focul interior le spun că doar au pus gaz pe el. Acum ard atât de puternic,” a fost partea intrigantă din primele declarații făcute de Cori Gauff din postura de campioană de Grand Slam. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!