Novak Djokovic campion Roland Garros 2023 Tenis ATP Tenis

Ce a spus Novak Djokovic după titlul #23 de mare șlem al carierei

Finala Roland Garros 2023 | Novak Djokovic a câștigat turneul de mare șlem de la Paris pentru a treia oară, performanță care a conturat-o cu un discurs deosebit. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 20:28
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 20:27

Novak Djokovic (36 de ani) i-a amuzat pe parizieni, anunțând că este în căutarea unui profesor de franceză.

Discursul său de campion, ținut după câștigarea celui de-al 23-lea Grand Slam al carierei, a impresionat prin căldura și relaxarea de care tenismenul sârb a dat dovadă, o dată descătușat de atingerea acestei borne istorice.

Novak Djokovic: „Nu cred că e o coincidență că l-am câștigat pe al 23-lea aici. Roland Garros a fost turneul cel mai greu de câștigat, pentru mine.”

„Încep în franceză, încerc... vă mulțumesc încă o dată pentru atmosfera specială, minunată creată. Sunt foarte fericit să împart acest moment special al carierei mele cu voi,” a transmis Novak Djokovic, în limba franceză, în fața unei Arene Philippe-Chatrier umplut până la refuz. 

„Roland Garros a fost turneul cel mai greu de câștigat pentru mine, au fost multe lucruri pe teren. Nu e o coincidență că am reușit această performanță aici,” a completat „Nole”, în cadrul ceremoniei de premiere. 

Mesajul inspirațional transmis de Novak Djokovic, copiilor de pretutindeni

„Sunt mai mult decât norocos, să câștig 23 de titluri de mare șlem. E un sentiment incredibil. Știu că am vorbit prea mult, dar voi mai spune câteva lucruri.

Copiii mei sunt aici, iar eu întotdeauna încerc să transmit prin mesajul meu valori sau o doză de inspirație. Aș vrea să transmit un mesaj oricărui tânăr care mă urmărește. Orice urmărești, fie că e în sport sau în alt domeniu, să știi că eu aveam odată șapte ani și visam să câștig Wimbledon și să devin număr 1 mondial, într-o bună zi. 

Sunt mai mult decât recunoscător și binecuvântat să pot sta aici. Un lucru e sigur: simt că am avut puterea să îmi creez propriul destin. Am încercat să vizualizez fiecare succes în viața mea, nu doar să îl cred, dar să îl simt, în fiecare celulă a corpului meu. 

Vreau să transmit acest mesaj tinerilor: trăiți în prezent, uitați de ce s-a întâmplat în trecut, viitorul se va întâmpla, dar dacă vreți un viitor mai bun, luați viața în propriile mâini și creați-vă un viitor mai bun. Credeți și creați-l!”, a fost mesajul transmis de Novak Djokovic tinerei generații. 

Casper Ruud (24 de ani), învins 7-6 (1), 6-3, 7-5 de Novak Djokovic în finala Roland Garros 2023 a ajuns la trei finale de Grand Slam pierdute, din tot atâtea jucate. Este a doua ediție consecutivă a turneului de la Paris în care tenismenul norvegian pierde finala în minimum de seturi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!