Stranieri

Rangers i-a dedicat victoria din campionat lui Ianis Hagi: "Singurul mod prin care o puteam face!"

La primul meci fără Ianis Hagi, Rangers a obținut o victorie la limită contra lui Livingston, scor 1-0, în runda cu numărul 23 din Premiership.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 08:50
Data actualizarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 08:56

Mijlocașul canadian Scott Arfield a marcat unicul gol al meciului, în minutul 75, iar Fashion Sakala, atacantul din Zambia al lui Rangers, a ținut să-i dedice victoria lui Ianis Hagi, care a fost operat în urmă cu câteva zile pentru o ruptură de ligamente și va fi nevoit să rateze restul sezonului.

Victorie pentru Ianis Hagi

"A fost un meci foarte dificil, dar eram pregătiți pentru asta. Ne-am dorit trei puncte. A fost un meci special având în vedere situația lui Ianis Hagi. Îi dedicăm lui victoria. Singurul mod în care îi puteam ura o recuperare rapidă era să câștigăm cele trei puncte", a spus Fashion Sakala, potrivit Rangers Review.

Grație victoriei cu Livingston, Rangers și-a consolidat prima poziție în Scoția și s-a distanțat la patru puncte de marea rivală Celtic. Pentru echipa lui Giovanni van Bronckhorst urmează duelul cu Ross County, sâmbătă, de la 14:30.

Înainte de accidentare, Ianis Hagi a jucat în 27 de meciuri ale lui Rangers din acest sezon și a reușit patru goluri și patru pase decisive.

Când va putea reveni Ianis Hagi pe teren

Ilie Dumitrescu spune că a vorbit cu Ianis Hagi și a aflat că mijlocașul lui Rangers va putea reveni pe gazon peste șase sau șapte luni. De asemenea, fostul internațional spune că fiul "Regelui" i s-a recomandat să meargă la un centru de recuperare din Olanda, la care a apelat și starul lui Liverpool, Virgil van Dijk.

"Am vorbit cu Ianis Hagi la telefon. Era foarte puternic mental. A trecut foarte bine peste moment. A fost operat în Anglia, la Londra, de către un medic care l-a operat și pe Van Dijk, cam cel mai bun specialist în domeniu. Mi-a spus că, în cel mai fericit caz, 6 luni, dar se poate prelungi la 7 luni până când intră pe teren. Depinde de organism, de cum te pregătești. El e foarte profesionist, serios, dedicat. Era susținut de mama lui, de agent și un kinetoterapeut de la Glasgow. Încet-încet va intra în programul ăsta de recuperare. Mă bucur că era foarte optimist și puternic.

Este extrem de importantă recuperea. El a primit un sfat de la medicul care l-a operat, să meargă în Olanda, la un centru de recuperare unde s-a recuperat și Van Dijk. Trebuie să aibă acordul să meargă acolo. Și Liverpool i-a dat lui Van Dijk acceptul", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Modifică setările cookies