„Își ierta călăii în ultimele clipe de viață!” Atac dur al fiicei lui Rudel Obreja după decesul tatălui: „Să plătească pentru ca această crimă să nu se multiplice!” 

Rudel Obreja Leyla Denisa Obreja Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Martie 2023, 18:10
Data actualizarii: Marti 14 Martie 2023, 18:11

Rudel Obreja s-a stins din viață la doar 57 de ani, măcinat de o boală necruțătoare. 

Anunțul decesului fostului președinte al Federației Române de Box a luat prin surprindere lumea sportului. Rudel Obreja fusese recent eliberat din închisoare, acolo unde se afla după condamnarea de cinci ani primită în dosarul 'Gala Bute', pentru a se putea trata de boala de care suferea. 

Cu toate astea, medicii nu au reușit să intervină încât să îi salveze viața, iar Rudel Obreja a decedat în urmă cu câteva zile. Fiica acestuia, Leyla Denisa Obreja, a postat un mesaj dur la adresa autorităților din România în urma decesului tatălui său, cerând dreptate. 

Leyla Denisa Obeja, atac la adresa autorităților 

„În ultimele clipe din viață, tatăl meu, cu tăria și credința care îl caracterizau, își ierta călăii: judecătorii, procurorii, oamenii politici, directorii de penitenciare și toți ceilalți, care cu mâinile albe, vă lasă impresia că urmăresc virtutea țării, vă vor binele și vă scapă de corupție.

Ce făceau cei pe care îi alegem și îi hrănim, Avocatul Poporului, Președintele, atunci când CAMPIONUL LOR, CEL care le-a pus argintul și bronzul la picioare în ”89, CEL pe care l-au primit acasă în aplauze și îl puneau să pășească pe covoare de flori, CEL al cărui nume nu se va pierde în istorie, Rudel Obreja, își striga disperat durerea din spatele gratiilor?

Aș vrea să plătească corect, drept, DREPT așa cum a fost TATA, toți acei mulți-puțini care nu l-au auzit strigându-și durerea bolii care îl măcina, PENTRU CA ACEASTĂ CRIMĂ SĂ NU SE MULTIPLICE LA NESFÂRȘIT!

Vreau să îngrop acest sistem al dosarelor făcute la comandă și al executărilor politice, atunci când îl îngrop pe TATA.

Vă cer tuturor să vă alăturați demersului de a solicita demisia de onoare a unor oameni dezonorabili, respectiv Ministrul Justiției Cătălin Predoiu și Directorul General Administrația Națională a Penitenciarelor, Dan Halchin!

Acești Dumnezei în fața cărora am stat cu mâna întinsă 9 luni să ne mai dea un pic de viață! Să dispară România în care tronează corupția, arivismul, oportunismul și venalitatea.TATA A IUBIT ENORM ROMÂNIA iar destinul ei rămâne acum în pumnii noștri. Luptăm?”, a scris Leyla Denisa Obreja pe Facebook

Viața lui Rudel Obreja 

Obreja a fost un boxer valoros, cucerind o medalie de argint la categoria semi-mijlocie la Europenele din 1989 şi una de bronz la Mondialele din acelaşi an.

Multiplu campion naţional, Obreja a participat şi la JO de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator.

În 2018 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!