UPDATE: Lucescu a iesit din operatie dupa 2 ore! TREI chirurgi l-au operat: "Pacientul se afla la Terapie Intensiva, inca pot aparea complicatii!"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2012, 20:52
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2012, 20:52

Mircea Lucescu a fost implicat intr-un grav accident rutier in Bucuresti. | VEZI AICI TOATE AMANUNTELE DESPRE STAREA LUI MIRCEA LUCESCU

UPDATE 19:54 TREI medici l-au operat pe Mircea Lucescu, asistati de managerul spitalului:

"Hematomul era datorat leziunilor costale. Am stat 2 ore in operatie. Durerile vor fi mai mici, recuperarea mai buna acum ca am facut operatia. Ne dorim sa paraseasca spitalul mai devreme! Orice operatie poate avea complicatii, numai Dumnezeu stie ce va urma, noi am facut totul foarte bine. Va ramane cateva zile sub supraveghere"

UPDATE 18:55 Mircea Lucescu a iesit din operatie!

Operatia a durat mai mult de doua ore si a fost efectuata de trei medici chirurgi.

Medicii vor sustine in scurt timp o conferinta de presa.

UPDATE 18:00 Ahmetov: "Greselile altora nu le tii minte, dar ale tale costa foarte mult si le tii minte toata viata. Cred ca Lucescu nu va mai conduce, poate, niciodata." (ProSport)

UPDATE 17:32 Cristi Borcea il cheama la Dinamo pe Lucescu
"Va promit eu ca va antrena Dinamo in cativa ani. Va promit si va asigur ca Mircea Lucescu va sta si pe banca din Stefan cel Mare, de asta sa fiti siguri. E visul meu si o sa il aduc!", a anuntat Borcea la gsptv.

UPDATE 16:21: Razvan Lucescu, cu cateva minunte inainte de operatie:

"A intrat acum in operatie, cred ca va fi totul bine. Am convingere ca totul va fi normal dupa operatie si recuperarea se va face rapid. Tatal meu este un om puternic si am convingerea ca va trece cu bine peste aceasta situatie neplacuta."

"Din pacate sunt astfel de momente in viata, avem toata linistea ca e maini pe bune si ca se va rezolva cu bine. In momentul in care medicii ii vor permite, va pleca in Ucraina. La cum il stiu, va pleca imediat! Cea mai buna varianta a fost sa-l opereze, asa se elimina orice risc si recuperarea se va face si mai rapid".

UPDATE 14.40: Ahmetov a ajuns la Spitalul de Urgenta!

"Mircea Lucescu ramane antrenorul nostru, are ajutoare de nadejde, jucătorii vor reactiona bine. Eu ii voi antrena  in absenta lui, alaturi de staff. Trebuie sa castigam campionatul si Cupa. Mircea Lucescu nu este doar antrenorul principal, este si un bun prieten, voi veni cu placere aici, des, sa-l vizitez. Imi doresc sa-si revina foarte repede.
I-am adus un pulover, o esarfa si o sapca drept cadou, asta il va motiva sa se insanatoseasca mai repede. Vorbea numai de fotbal inainte de operatie", a afirmat Ahmetov.

UPDATE 13.58: Mircea Lucescu va fi operat azi!
Starea lui Mircea Lucescu nu este tocmai buna. Medicul care are grija de el a anuntat ca antrenorul are nevoie de operatie. Ahmetov a venit de urgenta la Bucuresti pentru a fi alaturi de el.

"Nu doresc decat ca aceasta operatie sa se produca repede iar Lucescu sa isi revina. Eu am incredere in doctorii ucraineni insa Mircea Lucescu este roman si are incredere in medicii de aici. El crede ca ei il pot ajuta sa treaca peste asta"

"Jucatorii sunt alaturi de antrenorul lor dar se vor antrena cu prefesionalism si fara Mircea Lucescu, echipa va trebui sa castige campionatul si Cupa Ucrainei. Am incredere in medicina din Romania si in faptul ca medicii de aici il vor ajuta as fie totul bine", a spus Ahmetov.

UPDATE 13.42: Ahmetov a ajuns in Bucuresti!

Mircea Lucescu va sta in spital in urmatoarele zile. Recuperarea dupa accidentul grav in care a fost implicat vineri dureaza 6 saptamani. Nu se stie inca daca va mai putea antrena.

Miliardarul Ahmetov tocmai a aterizat in Bucuresti si il va vizita pe Mircea Lucescu la spitalul unde este internat. Medicul lui Sahtior este si in tara si il supravegheaza pe antrenor. Sahtiorul se reuneste luni iar Mircea Lucescu va lasa echipa pe mainile secuzilor.

"POT APAREA COMPLICATII"

Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar din Burucuresti: "Din punctul nostru de vedere, nu e posibil sa fie externat astazi. Este un om care trece cu o demnitate extraordinara aceasta situatie. Fracturile costale se vindeca in 30-45 de zile. Este un proces dureros prin care poate trece si la domiciliu, dar pot aparea complicatii"

UPDATE 15.45:
Lui Mircea Lucescu NU i se va intocmi dosar penal!

Chiar daca aseara Politia anunta ca va intocmi un dosar penal pe numele lui Mircea Lucescu pentru vatamare corporala din culpa, astazi politistii au revenit asupra deciziei.

Mircea Lucescu nu se va mai alege cu dosar penal, deoarece pasagerul care se afla pe scaunul din dreapta nu a avut nevoie de zile de spitalizare. (Dolce Sport)

UPDATE 12.20: Lucescu va sta internat inca o saptamana. Cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut!

Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au anuntat, sambata, ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj intrucat cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut, insa nu au aparut alte complicatii, iar la acest moment nu se pune problema unei interventii chirurgicale.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Bogdan Popescu, si seful Sectiei de Terapie Intensiva a unitatii medicale, Elena Copaciu, au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca starea de sanatate a antrenorului echipei Sahtior Donetk este stabila, singura modificare aparuta in ultimele ore fiind ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj dupa ce cantitatea de sange din cavitatea toracica "a crescut putin".

Medicii au precizat ca drenajul a fost facut pentru eliminarea sangelui din torace si se asteapta ca dupa aceasta procedura starea lui Mircea Lucescu sa se imbunatateasca. Potrivit medicilor, tubul de dren, pentru care a fost necesara o incizie, va fi mentinut pana cand nu se va mai elimina sange.

Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au mai precizat ca alte complicatii nu au aparut si ca la acest moment nu se pune probleme unei interventii chirurgicale. De asemenea, medicii au reiterat ca nu a existat o solicitare din partea familiei pentru transferul antrenorului la o alta clinica si ca nu exista motive pentru ca doctorii sa-si puna aceasta problema.

"Are o trauma importanta, dar comunica atat cu familia, cat si cu medicii, are un psihic extraordinar", a afirmat seful Sectiei de Terapie Intensiva a SUUB, Elena Copaciu.

Aceasta a mai spus ca Lucescu este monitorizat permanent de catre o echipa multidisciplinara, iar in functie de evolutie se va decide momentul externarii, insa va fi necesara cel putin o saptamana de spitalizare.

Medicii au precizat insa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, in mod normal, 30-40 de zile.

UPDATE 08.30: Razvan Lucescu s-a intors in tara: "Nu e normal sa dau declaratii inainte sa imi vad tatal"

Razvan Lucescu a plecat vineri seara de la Roma pentru a fi alaturi de tatal sau. “Nu e normal sa dau declaratii inainte sa imi vad tatal”, a spus antrenorul Rapidului. Seful departamentului de Urgente de la Spitalul Universitar a spus ca Mircea Lucescu nu are nevoie de operatie.

UPDATE 20.54: Nicolae Badea: "Sper sa nu fie nimic grav"

“Sper sa treaca cu bine peste acest eveniment medical. Sper sa nu fie nimic grav. Intr-o buna zi probabil ca va veni la Dinamo. Deocamdata avem problemele pe are le avem, va trebui sa ne ocupam de ele si sa le rezolvam”, a spus seful lui Dinamo, Nicolae Badea.

UPDATE 20.47:
Mircea Lucescu va fi operat in aceasta seara

UPDATE 20.25: Politistii i-au intocmit dosar penal lui Mircea Lucescu!

Politistii i-au intocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vatamare corporala din culpa, deoarece in urma accidentului rutier a fost ranita si persoana care era in masina cu el, a declarat, pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codau, de la Brigada Rutiera a Capitalei.

Mircea Lucescu a fost ranit intr-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala, el fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde medicii au stabilit ca are mai multe coaste fracturate.

In masina cu Mircea Lucescu era si un barbat de 40 de ani, acesta fiind ranit usor.

Subinspectorul Andrei Codau a explicat ca lui Mircea Lucescu i-a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa intrucat si barbatul care era cu el in masina a fost ranit.

Accidentul s-a produs dupa ce masina in care se aflau cei doi si care venea dinspre Apaca a virat spre stanga si s-a lovit cu un tramvai care mergea in acelasi sens. In urma impactului, masina in care se afla Lucescu a fost proiectata in alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiere.

UPDATE 19.45: Mircea Lucescu va ramane internat

"". Deocamdata este internat, ramane aici. Nu se va face o interventie, deocamdata monitorizam cazul. Sunt fracturi costale multiple care sunt monitorizate ca evolutie. Nu cred ca vor fi probleme.

Nu pot sa spun cat timp va fi internat, nu sunt prezicator. Familia este aproape de dansul, il sustine, nu s-a cerut transferul la Donetk.", a spus Catalin Carstoiu, managerul Spitalului Universitar Bucuresti.

Mircea Lucescu este tinut pe analgezice si va maif ace un RMN in aceasta seara. Ramai pe www.sport.ro pentru mai multe detalii.

UPDATE 17.00: Medicii avertizeaza ca pot aparea complicatii!

Seful Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Universitar, Andrei Georgescu, a declarat pentru Mediafax ca exista riscul aparitiei unor complicatii in urmatoarea perioada.

Acesta a precizat ca urmatoarea reevaluare a starii de sanatate a lui Mircea Lucescu va avea loc in jurul orei 19.00.

Medicul Andrei Georgescu a mai spus ca alaturi de Mircea Lucescu sunt sotia si nora acestuia, precizand ca familia a cerut discretie in cazul starii de sanatate a antrenorului echipei Sahtior Donetk.

Intrebat daca Mircea Lucescu si familia acestuia au pus problema unui eventual transfer la o clinica din strainatate, medicul Andrei Georgescu a spus ca nu are o astfel de informatie.

El a precizat insa ca in cazul unui traumatism forte al toracelui pot aparea complicatii si nu ar fi indicat un eventual transport cu avionul spre alta unitate medicala.

"In general, in cazul unui traumatim toracic nu ar fi recomandat transportul cu avionul, dar trebuie sa urmarim evolutia starii de sanatate a pacientului, iar familia este aceea care va decide, sub semnatura, daca vrea sa transfere pacientul la o alta clinica", a adaugat seful UPU de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Sursa foto principala: Romania TV

UPDATE 16.40: Politia cere sa i se faca testul de alcoolemie lui Mircea Lucescu. Antrenorul va ramane si peste noapte in spital, la terapie intensiva. Este constient si starea lui este stabila, dar trebuie sa ramana pentru supraveghere.

Ramai pe www.sport.ro pentru toate amanuntele despre situatia lui Lucescu in timp real!

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Vasile Milea. A fost anuntat la numarul 112 la ora 13.40, a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Daniel, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

Echipajele ISU care au ajuns la fata locului au constatat ca o persoana este incercerata, iar alta ranita usor.

ISU bucuresti a intervenit cu doua echipaje de prim ajutor, o masina de descarcerare si o autospeciala cu apa si spuma.


Citeste mai multe amanunte despre acest caz si pe www.stirileprotv.ro


LUCESCU, LA URGENTA, MASINA APROAPE DISTRUSA: ARE 4 COASTE RUPTE

Mircea Lucescu a fost supus unor investigatii medicale, rezultatele indicand ca in urma accidentului rutier in care a fost implicat are patru coaste fracturate si sange in cavitatea toracica, insa starea lui este stabila.

"Starea pacientului Mircea Lucescu este buna, este echilibrat hemodinamic, este urmarit de o echipa pluridisciplinara, cardiologi, chirurgi, se afla la Terapie Intensiva, e constient.

Examenele ne arata ca viata lui nu e pusa in pericol. Are un traumatism forte toracic in urma unui accident de masina. Familia doreste sa fie cat mai discreta si sa nu se divulge prea multe despre starea lui. O sa i se faca din nou o rezonanta magnetica si un examen tomografic. Nu se stie inca cate zile va sta in spital, o sa se decide.

E ok, respira normal, vorbeste cu familia. E in afara oricarui pericol. E la terapie intensiva acum, dar familia poate decide un transfer. Are mai multe coaste fracturate, dar nu pot spune la ora asta. Celalalt pasager nu are nicio leziune forte, e minora.

Nu conteaza ca Mircea Lucescu a fost operat de inima, cardiac este perfect. Sotia este alaturi de el impreuna cu nora", a declarat Andrei Georgescu, sef unitate primiri urgente Spitalul Universitar.

Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat ca in masina in care se afla Lucescu se mai afla o persoana de aproximativ 40 de ani.

Potrivit lui Oprita, Lucescu a suferit o contuzie toracica si este constient. Cealalta persoana nu are leziuni aparente, fiind de asemenea constienta, a adaugat coordonatorul SMURD.

Mi-a zis ca il doare o coasta, dar este OK. Este inca la spital, nu a stiut sa imi spuna cat ramane acolo George Copos

"Lucescu are o contuzie toracica de la violenta impactului. A fost transportat pentru investigatii suplimentare. Cealalta persoana nu avea nimic" - Bogdan Oprita medic coordonator SMURD.

Mircea Lucescu a fost adus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), el avand contuzie toracica si urmand sa fie supus si altor investigatii medicale care se impun in astfel de situatii, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unitatii sanitare, prof.dr. Catalin Carstoiu.

 


 

CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL
Accidentul s-a produs dupa ce masina in care se aflau cei doi si care venea dinspre APACA a virat spre stanga si s-a lovit cu un tramvai care mergea in acelasi sens.

In urma impactului, masina in care se afla Lucescu a fost proiectata in alt autoturism, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiere.

FOTO: B1

Al doilea sofer implicat in accident, Gabriela Husain, a povestit cum s-a intamplat totul:

"L-a invartit o data pe sosea, l-a proiectat .. m-a sters putin pe mine si a intrat in stalp (...) Deci, domnul Lucescu l-am vazut pe linia de tramvai, nu mi-am imaginat ca tramvaiul va intra in dansul. Am incetinit ca sa-i acord prioritate, ca sa nu blocheze tramvaiul, si in secunda urmatoare l-a pocnit tramvaiul, l-a invartit pe sosea, m-a sters un pic pe mine si s-a oprit in stalp. Eu eram in masina neagra. "

Ea a declarat ca Lucescu se afla la volanul masinii, insa nu circula cu viteza mare.

"Nu venea cu viteza. Deci eu pur si simplu l-am vazut pe linia de tramvai, facea stanga. Tramvaiul a intrat in el, l-a invartit, l-a proiectat in mine si s-a oprit in stalp. Eu n-am patit nimic. Mircea Lucescu era constient, el conducea, nu era lovit, avea putin sange pe maini, mai era cu cineva in masina in dreapta, un domn. Mi-au spus sa sun la 112, am sunat la ambulanta...in cateva minute au venit pompierii, SMURD-ul.." - a mai spus Gabriela Husain. Sursa: Stirileprotv.ro


"DOUA PERSOANE AU FOST ACCIDENTATE"

"Nu putem preciza cu exactitate circumstantele in care s-a produs accidentul. Doua persoane au fost accidentate, una a fost incarcerata, in timp ce cea de-a doua nu a avut afectiuni grave" a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU Bucuresti.

COPOS: "AM VORBIT LA TELEFON CU LUCESCU, ESTE BINE!"

George Copos l-a sunat imediat pe Mircea Lucescu cum a aflat de accident. Antrenorul lui Sahtior i-a marturisit ca este bine si resimte dureri la coaste.

"Am vorbit chiar acum la telefon cu Mircea. Ma speriasem si eu... dar este bine. Mi-a zis ca il doare o coasta, dar este OK. Este inca la spital, nu a stiut sa imi spuna cat ramane acolo", a afirmat George Copos pentru Mediafax.

FAMILIA SI APROPIATII AU VENIT IN VIZITA

La putin peste doua ore de la producerea accidentului, mai multi apropiati ai lui Mirca Lucescu au venit sa vada in ce stare se afla.

Mircea Lucescu are patru coaste fracturate si sange in cavitatea toracica, insa starea lui este stabila! Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Desi acuza dureri toracice, Lucescu a fost constient de cand a fost luat de ambulanta de la locul accidentului si pana la spital, acum este stabil si s-ar putea sa ramana peste noapte internat.

Danut Lupu, Sumudica, Dinu Vama, Rica Raducanu, nora Ana si nepotul Matei au venit la sectia de Urgente Majore al Spitalului Universitar sa-l vada.

CLICK AICI PENTRU VIDEO cu momentul descarcerarii lui Lucescu!



ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!