Lacrimile unei handbaliste din Ucraina cu experiență în Liga Florilor: „Brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă!”

Ucraina Stiri
Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2022, 09:26
Data actualizarii: Sambata 05 Martie 2022, 09:30

Alla Șeiko, handbalistă cu multe meciuri jucate în România, trece prin clipe de groază.

Ajunsă la 33 de ani, handbalista din Ucraina trece prin clipe de groază, după ce țara sa a fost invadată de Rusia. Fostă jucătoare la CSM Neptun Constanța, CSM Ploiești, U Cluj, Dinamo sau CSM Galați, Alla Șeiko a vorbit despre dificultățile ce au apărut în viața sa în urmă cu câteva săptămâni.

Ea a rămas în Herson, orașul ei natal, deoarece părinții ei, care au trăit acolo toată viața, nu au vrut să plece.

„Când începe să se tragă, ne ascundem pe hol sau în baie. Suntem cinci adulți și doi copii. Lovesc cu rachete în casele oamenilor. Până marți, administrația raportase 50 de morți. 

Rușii sunt speriați și înfometați, se ascund printre blocuri și iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman, un fel de protecție vie.

Aici, fiecare cartier și-a făcut propria grupare de apărare. De multe ori au stat fără arme, cu mâinile goale în fața tancurilor. Marți am aflat că brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă. Avem printre ei prieteni”, mărturisește fostul coordonator de joc din naționala Ucrainei, conform Libertatea.

Oțelul Galați, echipă la care și-a făcut junioratul ucraineanca, a postat un mesaj de susținere pentru Alla Șeiko.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!