De ce au nevoie Steaua, Dinamo, Timisoara si CFR ca sa iasa din grupele Europa League!

Dinamo Europa League Steaua Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Noiembrie 2009, 13:43
Data actualizarii: Vineri 06 Noiembrie 2009, 13:50

Echipele romanesti au nevoie sa castige toate meciurile ramase din Liga Europa si sa le fie favorabil jocul rezultatelor pentru a se califica in 16-imile competitiei, niciuna dintre ele nefiind sigura de accederea in urmatoarea faza chiar daca invinge in ambele partide ramase din grupa.

FC Timisoara ocupa pozitia a treia a grupei A din Liga Europa, cu doua puncte. Timisorenii sunt clasati pe aceasta pozitie dupa ce UEFA a penalizat formatia Dinamo Zagreb cu trei puncte din cauza incidentelor provocate de suporteri la meciul de pe Stadionul Dan Paltinisanu. Timisoara are nevoie pentru a se califica in "primavara europeana" de victorii in ultimele partide, cu Ajax, pe teren propriu, si cu Dinamo Zagreb in deplasare, iar olandezii sa nu mai castige vreun punct din partida cu belgienii, de pe teren propriu.

FC Timisoara nu a castigat inca niciun meci din grupa A a Ligii Europa, inregistrand doua infrangeri si doua remize. Timisorenii au marcat un singur gol in grupa H a Ligii Europa si au primit sase.
Anderlecht este singura formatie din grupa A a Ligii Europa deja calificata in 16-imile Ligii Europa iar Dinamo Zagreb nu mai are nicio sansa sa acceada in "primavara europeana" dupa decizia UEFA de a o penaliza cu trei puncte. Ajax Amsterdam are nevoie de un singur punct din urmatoarele doua meciuri, cu FC Timisoara in deplasare si cu Anderlecht pe teren propriu, pentru a-si asigura calificarea in 16-imile Ligii Europa. Ajax se poate califica in "primavara europeana" chiar daca nu mai acumuleaza niciun punct, iar Timisoara nu invinge la Zagreb.

Steaua ocupa ultima pozitie a grupei H a Ligii Europa, cu doua puncte acumulate. Steaua are nevoie sa castige urmatoarele partide, cu Serit Tiraspol in deplasare si cu Twente Enschede pe teren propriu, iar jucatorii lui Steve McClaren sa nu invinga acasa pe Fenerbahce Istanbul. Twente a invins echipa Fenerbahce in deplasare, in Turcia, in prima etapa a Ligii Europa, cu scorul de 2-1.

Steaua nu a castigat inca niciun meci din grupa H a Ligii Europa, inregistrand doua infrangeri si doua remize. In cele patru meciuri disputate, Steaua a marcat un singur gol si a primit patru.
Nicio echipa din grupa H nu este deja calificata in 16-imile Ligii Europa cu doua meciuri inainte de finalul grupei. Fenerbahce mai are nevoie de un punct din meciurile cu Twente si Serif pentru a-si asigura calificarea in "primavara europeana", formatia olandeza de o victorie din partidele cu gruparea turca si Steaua, in timp ce Serif Tiraspol de o victorie din ultimele meciuri, cu elevii lui Mihai Stoichita sau cu cei ai lui Christoph Daum, iar Twente sa nu mai castige vreo partida. Fenerbahce se poate califica in "primavara europeana" si daca nu mai aduna niciun punct, cu conditia ca Serif Tiraspol sa nu castige ambele partide pe care le mai are de disputat sau Twente sa nu mai castige niciunul dintre jocurile ramase. Twente se poate califica in "primavara europeana" fara sa mai adune vreun punct in grupa H cu conditia ca Serif Tiraspol sau Steaua sa nu castige ambele meciuri pe care le mai au de disputat.

Dinamo ocupa pozitia a treia a grupei F a Ligii Europa, cu trei puncte acumulate, dupa victoria din primul meci, din deplasare, cu Sturm Graz, scor 1-0. Pentru a se califica in 16-imile Ligii Europa, Dinamo trebuie sa invinga in urmatoarele doua meciuri ramase, cu Sturm Graz, pe teren propriu, si cu Panathinaikos, in deplasare, in partida cu elevii antrenorului Henk Ten Cate "ros-albii" avand nevoie de o victorie in care sa marcheze cel putin doua goluri. Chiar daca indeplineste primele conditii, Dinamo asteapta rezultatul meciului Galatasaray - Panathinaikos, in care grecii nu trebuie sa obtina vreun punct.

Dinamo a castigat un singur meci in grupa F a Ligii Europa si a inregistrat alte trei infrangeri. Dinamo a marcat trei goluri in grupa F a Ligii Europa si a primit opt.

Galatasaray Istanbul este echipa din grupa F deja calificata in 16-imile Ligii Europa, in timp ce Sturm Graz nu mai are nicio sansa, austriecii acumuland un singur punct. Panathinaikos are nevoie de un punct din ultimele doua meciuri pentru a-si asigura calificarea in "primavara europeana", cu Galatasay in deplasare si cu Dinamo pe teren propriu. Echipa din Grecia se poate califica in 16-imile competitiei si fara sa mai adune vreun punct, cu conditia ca Dinamo sa nu castige ambele meciuri sau echipa din Romania sa-i invinga pe elevii lui Henk Ten Cate cu 1-0, golaverajul grecilor actual fiind 4-3 iar al elevilor lui Cornel Talnar 2-8.

CFR Cluj ocupa pozitia a patra a grupei K din Liga Europa, cu trei puncte acumulate, dupa victoria din prima etapa, in compania danezilor de la FC Copenhaga, scor 2-0. Pentru a se califica in 16-imile Ligii Europa, CFR Cluj are nevoie de victorii in ambele meciuri ramase de disputat, cu FC Copenhaga, in deplasare, si PSV Eindhoven, pe teren propriu. Pe langa victoriile obligatorii pentru calificare, CFR Cluj trebuie sa astepte si jocul rezultatelor, Sparta Praga sau PSV Eindhoven trebuind sa nu mai castige vreun meci.

CFR Cluj a castigat un singur meci din grupa K a Ligii Europa si a inregistrat alte trei infrangeri. CFR a marcat patru goluri in grupa K si a primit sase.

Nicio echipa din grupa K a Ligii Europa nu este deja calificata in "primavara europeana", toate avand inca sanse matematice pentru a accede in 16-imile competitiei. PSV Eindhoven si Sparta Praga isi pot asigura calificarea in 16-imile competitiei si cu un singur punct obtinut in ultimele doua partide ale grupei in timp ce FC Copenhaga are nevoie de cel putin trei puncte si depinde de jocul rezultatelor pentru a accede in "primavara europeana". Cu doua victorii, FC Copenhaga isi asigura matematic calificarea in 16-imile Ligii Europa.


Din 16 meciuri disputate de echipele romanesti in grupele Ligii Europa, acestea au castigat doua meciuri, au terminat la egalitate patru partide si au plecat invinse de pe teren de zece ori. Golaverajul general al echipelor romanesti in faza grupelor Ligii Europa este de noua goluri marcate si 24 primite.

Sursa Mediafax

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!