Alin Petrache Mariana Bitang Octavian Bellu Sporturi

Reactia presedintelui COSR dupa ce Bellu si Bitang si-au anuntat demisia: "Nu cred ca are legatura cu pierderea alegerilor"

Octavian Bellu si Mariana Bitang au anuntat astazi ca nu vor mai coordona lotul olimpic feminin de gimnastica. DETALII AICI

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Septembrie 2014, 17:58
Data actualizarii: Luni 15 Septembrie 2014, 18:04

Presedintele COSR, Alin Petrache, a declarat agentiei MEDIAFAX ca Romania are nevoie de antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang, precizand ca renuntarea lor la conducerea lotului national reprezinta o pierdere pentru gimnastica.

"Renuntarea lor este o pierdere pentru Romania, dar nu stiu inca daca exista o pozitie oficiala a dansilor in aceasta privinta. Eu mi-as dori sa ramana si sa continue lucrurile frumoase pe care le-au facut impreuna la lotul national de gimnastica. Romania are nevoie de domnul Octavian Bellu si de doamna Mariana Bitang", a spus Alin Petrache.

Oficialul a explicat ca lotul national se afla acum sub jurisdictia Federatiei Romane de Gimnastica si nu a COSR. "Lotul national feminin de gimnastica nu este calificat inca la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice, asa ca pana atunci acesta se afla sub jurisdictia Federatiei Romane de Gimnastica. Eu am incercat sa iau legatura cu domnul Bellu si doamna Bitang, dar nu am reusit pana acum. Voi mai incerca. Dar, dupa cum am spus, nu pot actiona in vreun fel pana cand lotul nu va obtine calificarea la Jocurile Olimpice", a afirmat Petrache, pentru MEDIAFAX.

Intrebat daca renuntarea lui Octavian Bellu la functia de antrenor coordonator are legatura cu pierderea alegerilor la presedintia COSR din 29 mai, Alin Petrache a raspuns: "Cred ca acea declaratie a domnului Bellu (n.r. - «Daca sunt prea batran pentru functia de presedinte al COSR atunci sunt prea batran si pentru a mai munci in sala») a fost data la cald. Noi, la momentul respectiv, discutam despre o functie manageriala, aici este vorba despre antrenorat. Nu putem compara mere cu pere. Una este sa faci manageriat sportiv si alta antrenoratul. Si nu are nicio legatura nici etatea, sunt sigur ca a fost o declaratie la cald facuta atunci de dansul. Important este ca Romania are nevoie de dansii".

Modifică setările cookies