Ovidiu Ionescu are asigurata o medalie la Campionatele Mondiale de tenis de masa

Ovidiu Ionescu are asigurata o medalie la Campionatele Mondiale de tenis de masa

Romania a cucerit o medalie la Campionatele Mondiale de tenis de masa dupa 19 ani de asteptare.

Ovidiu Ionescu (29 ani), impreuna cu partenerul sau la dublu, Alvaro Robles (27 de ani / Spania), au asigurata medalia de bronz la CM de tenis de masa, desfasurate la Budapesta. Dublul romano-spaniol a trecut, vineri, in sferturile de finala, de perechea suedeza Kristian Karlsson/ Mattias Flack cu 4-0 (11-5, 11-7, 13-11, 11-9). In semifinale, cei doi vor intalni una dintre perechile favorite la castigarea aurului, Tiago Apolonia - Joao Monteiro (Portugalia), ultimul fiind sotul jucatoarei romance de tenis de masa Dana Dodean. In cealalta semifinala, se vor intalni doua cupluri din China (Ma Long / Wang Chuqin si Liang Jingkun/ Lin Gaoyuan). Ovidiu Ionescu a mai obtinut medalia de argint la individual, la Campionatul European din 2018, desfasurat la Alicante (Spania), cand a fost invins de Timo Boll. Ultima medalie a Romaniei la un Campionat Mondial a venit in 2000, bronzul obtinut de echipa nationala feminina.


In competitia individuala masculina, Cristian Pletea a ajuns pana in turul secund, unde a fost eliminat de Sathiyan Gnanasekaran (India/ 1-4). Hunor Szocs a parasit competitia in primul tur, fiind eliminat de Panagiotis Gionis (Grecia / 1-4), aceeasi runda in care a pierdut si Ovidiu Ionescu in fata lui Anton Källberg (Suedia / 1-4). La dublu masculin, perechea Cristian Pletea/Rares Sipos a fost eliminata in primul tur de Ng Pak Nam si Lam Siu Hang (Hong Kong / 0-4).


In intrecerea feminina, Bernadette Szocs a fost eliminata in turul 3 de catre Minnie Soo Wai Yam (Hong Kong / 0-4), la fel ca si Elizabeta Samara, invinsa de Wang Manyu (Cina / 2-4). Irina Ciobanu a parasit competitia in turul 2, dupa ce a pierdut cu Wu Yue (SUA / 2-4), iar Daniela Dodean nu a trecut de primul tur, dupa ce a fost invinsa de Matilda Ekholm (Suedia / 2-4). Tot in prima runda a pierdut si Adina Diaconu, eliminata de Lee Ho Ching (Hong Kong / 0-4).


In competitia de dublu feminin, perechea Samara/Szocs a ajuns pana in optimile de finala, unde a pierdut in fata perechii Cha Hyo-sim/Kim Nam-hae (Coreea de Nord / 1-4). Tot aici, dublul Dodean/Diaconu a fost eliminat din primul tur de Alisa Khalid/Rebecca Plaistow (Scotia / 0-4).


La dublu mixt, perechea Dodean/Pletea a parasit competitia in primul tur, dupa ce a fost invinsa de Wong Chun Ting/Doo Hoi Kem (Hong Kong / 0-4), in timp ce Ionescu si Szocs au ajuns pana in optimi de finala, pierzand in fata cuplului Ho Kwan Kit/Lee Ho Ching (Hong Kong / 1-4).


La aceasta editie de Campionat Mondial au mai evoluat romanii Izabela Lupulescu (Serbia), Sabina Surian (Serbia) si Mihai Bobocica (Italia). 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 2,5 de milioane de persoane au murit pe glob din cauza Covid-19. Care sunt cele mai afectate regiuni
BRAT

Modifică setările cookies