David Popovici ”e înfricoșător”! Reacție incredibilă la adresa românului: ”Toți suntem într-o stare de șoc”

david popovici Brett Hawke Sporturi David Popovici
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 19:47
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 20:07

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, se află într-o formă excelentă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, care debutează luna următoare, pe 26 iulie.

Românul a reușit să cucerească medalia de aur în proba de 200 m liber la finalul săptămânii trecute, la Campionatele Europene de Nataţie de la Belgrad (Serbia). Popovici, deţinătorul titlului, s-a impus la o mare diferenţă, cu timpul de 1 min 43 sec 13/100, inferior performanţei realizate în urmă cu doi ani la Roma (record al competiţiei - 1 min 42 sec 97/100).

Medalia a fost obținută după ce David Popovici a câştigat şi titlul continental la 100 m liber, acestea fiind chiar singurele medalii obţinute de România la Belgrad. După cum se știe deja, Popovici este calificat în aceste probe şi la Jocurile Olimpice de la Paris.

  • David Popovici

Brett Hawke, cuvinte mari la adresa lui David Popovici

Brett Hawke, fostul antrenor al lui Caesar Cielo, dublu vicecampion mondial în 1995 și 2002, a analizat performanțele lui David Popovici, văzut de mulți specialiști un sportiv fenomen, care e capabil să aibă o carieră foarte mare, la nivelul celor mai cunoscute nume din istoria disciplinei.

(N.r. - Te-ai așteptat la timpul pe care l-a reușit la 100 m?) Nu, recunosc. Nici el nu cred că s-a așteptat, pentru că a părut șocat. Rezultatul a șocat întreaga lume. Toți suntem într-o stare de șoc (n.r. - râde).

Sigur, știam de ce este capabil, dar nu ne așteptam să demonstreze din nou înainte de JO. Este o situație înspăimântătoare acum, pentru că, fiind atât de rapid deja... Cred că o să ajungem în teritorii necunoscute la JO. Mă refer la cât de rapid se va înota la 100m liber.

Da, am aceeași senzație. David înoată în timpi pe care lumea nu i-a văzut decât rare ori. Să faci 46 de secunde și ceva, la 100m liber, e ceva foarte rar.

Să-l văd reușind asta, atât de elegant, atât de ușor cum a părut... ceva ieșit din comun. Iar modul în care înoată ultimul bazin... La ștafetă a scos un timp sub 24 de secunde, lucru nemaivăzut până acum. Niciun om, în istorie, nu a străbătut a doua parte a unei curse de 100m în mai puțin de 24 de secunde! David a făcut asta în 23.9s.

Vedem performanțe pe care nu le-am mai văzut până acum. E fenomenal, e înfricoșător, potențialul pe care-l are”, a spus, printre altele, Brett Hawke, conform iAM Sport.

  • La Europenele din 2022 de la Roma, România a obţinut două medalii de aur, ambele prin David Popovici, la 100 m şi 200 m liber.

David Popovici ”a scăpat” de Caeleb Dressel

Înotătorul Caeleb Dressel nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale SUA de la Indianapolis, Indiana.

Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 - câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47).

Dressel şi-a asigurat însă prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4x100 m liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38 - câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!