Castigatorul Turului Frantei, suspendat pentru DOPAJ, a scris pe Twitter: "Sunt foarte trist si deziluzionat"

Autor: Sport.ro
Joi 07 Octombrie 2010, 07:30

	Castigatorul Turului Frantei, suspendat pentru DOPAJ, a scris pe Twitter: "Sunt foarte trist si deziluzionat"

Spaniolul Alberto Contador a fost suspendat provizoriu dupa ce un test antidoping efectuat la Turul Frantei a relevat urme de substante interzise in corpul sau.

Contador nu s-a putut abtine si a scris pe Twitter inainte ca Uniunea Internationala de Ciclism (UCI) sa se proununte in cazul sau: "Sunt foarte trist si deziluzionat, desi incerc, nu reusesc sa inteleg nimic".

Alberto Contador a fost suspendat provizoriu de UCI, dupa ce rezultatul unui test antidoping la care sportivul a fost supus in timpul Turului Frantei din acest an a fost anormal.

UCI a confirmat prezenta unor urme "extrem de scazute" de clenbuterol, o substanta interzisa, la testul efectuat in 21 iulie, in a doua zi de pauza a Turului Frantei, competitie pe care ciclistul spaniol a castigat-o pentru a treia oara. Federatia internationala a precizat ca este necesara efectuarea de investigatii stiintifice suplimentare, impreuna cu Agentia Mondiala Antidoping, inainte de fi trase concluzii.

Ciclistul a explicat ca substanta a ajuns in corpul sau dupa ce a mancat carne contaminata, clenbuterolul fiind folosit in tratarea animalelor.

Publicatia americana New York Times a scris, marti, ca un al doilea test antidoping la care a fost supus Contador, efectuat la 20 iulie, in Turul Frantei, cu o zi inainte de cel care a relevat prezenta unor urme de anabolizant in urina ciclistului, este pozitiv.

Un nou test antidoping neomologat inca a fost folosit pentru prima data la editia din acest an a Turului Frantei si acesta poate detecta prezenta unei anumite substante chimice, numita plastifiant, ce poate fi gasita in pungile de plastic folosite la stocarea sangelui. Prezenta acestei substante in urina unui atlet ar putea insemna ca sportivul a folosit o transfuzie sanguina pentru a-si imbunatati performantele. Agentia Mondiala Antidoping (WADA) interzice orice fel de transfuzie sanguina sau intravenoasa, cu exceptia cazurilor de urgenta medicala.

Cel putin una dintre probele de urina recoltate de la Contador in Turul Frantei a relevat un nivel al substantei respective de opt ori mai mare decat valoarea minima care semnaleaza un caz de dopaj, potrivit unei surse apropiate investigatorilor, citata de publicatia americana.

Intr-un interviu acordat cotidianului spaniol As si publicat miercuri, seful laboratorului antidoping de la Barcelona, Jordi Segura, cel care a descoperit modalitatea de detectare a transfuziilor cu propriul sange, a declarat ca, in cazul in care nivelul de plastifianti descoperit in urina ciclistului Alberto Contador este cel vehiculat, atunci este vorba de dopaj.

Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies