Breakdance-ul, sport olimpic in 2024! Cele 4 sporturi noi care pot aparea la Jocurile Olimpice

Joi 21 Februarie 2019, 15:12

	Breakdance-ul, sport olimpic in 2024! Cele 4 sporturi noi care pot aparea la Jocurile Olimpice

Francezii vor sa introduca discipline noi, atractive pentru public, la Jocurile Olimpice din 2024.

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Breakdance-ul se numara printre cele patru discipline propuse pentru Olimpiada din 2024, care va fi gazduita de Paris, alaturi de surfing, catarari si skateboarding.

Comitetul Olimpic international (IOC) cauta cele mai potrivite solutii pentru a adauga discipine noi, atractive pentru publicul tanar, care sa ii dea Olimpiadei "un aer mai urban, mai artistic".

Au mai fost si alte propuneri, care nu au trecut de votul membrilor IOC. Printre acestea se numara squash-ul, biliardul si sahul.

BBC scrie ca breakdance-ul are sanse mari sa fie acceptat, mai ales ca a fost inclus pe lista disciplinelor si pentru Olimpiada de tineret, din 2018, si a avut succes.

Competitia de anul trecut, castigata rusul Sergei Chernyshev, zis si Bumblebee, s-a desfasurat sub forma unor battle-uri unu la unu. Fiecare sportiv s-a rupt in scheme, si a fost punctat de un juriu specializat.

Dosarul Bombonica înaintează, chiar dacă Dragnea e în spital. Următorul termen: 15 aprilie
BRAT