Al doilea podium consecutiv pentru frații Maior în Campionatul European de Raliuri

Campionatul European de Raliuri Fratii Maior Sporturi
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 13:19
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 13:27

Frații Norbert Maior și Francesca Maior au terminat pe locul 3 în divizia dedicată juniorilor la Raliul Letoniei, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri 2023, și sunt pe locul 2 în topul general.

Pe 2 la runda din Polonia, echipajul tricolor a început excelente și în Letonia, dar o problemă tehnică pe a treia probă specială a însemnat și o pierdere de aproape 40 de secunde. De pe locul 10, Norbert Maior a pilotat până la finalul raliului pentru a recupera secundele.

Finalul a fost unul incredibil, cu Maior în top pe ultimele probe, inclusiv cu o victorie pe cea de-a noua, astfel că acesta a încheiat în cele din urmă pe locul 3, la mai puțin de 7 secunde de poziția a doua. Victoria i-a revenit din nou norvegianul Ola Nore jr.

“Cu acest rezultat păstrăm flacăra aprinsă. E un drum lung până la titlul european, avem mult de muncă, o luptă pentru a strânge buget, dar noi credem în noi”, a spus Maior după ce a coborât de pe podium.

Cu 45 de puncte, Maior este pe doi la general, la egalitate cu suedezul Victor Hansen, în timp ce norvegianul Nore jr are 60 de puncte. Următoarea rundă va fi Raliul Scandinaviei, pe 7-8 iulie.

Până la următoarea etapă continentală, frații Maior mai au de trecut o nouă provocare chiar la finalul acestei săptâmâni. Echipajul de la Napoca Rally Academy va lua startul în Raliul Maramureșului din postura de ocupant al fotoliului de lider în Campionatul Național de Raliuri Betano. 

După două etape, Norbert Maior este pe 1 la general, peste Simone Tempestini și Sebastian Barbu, cu 58 de puncte. Locul este o surpriză, dat find faptul ca Maior pilotează un Peugeot 208 Rally4, în timp ce toți ceilalți favoriți sunt pe modele cu configurație Rally2, de ultimă generație. “Știm că suntem lideri de moment, dar suntem fericiți pentru asta. Așa vom merge și în Maramureș, cu gândul că ne vom bucura de ceea ce facem. O clasare pe podiumul general ar fi extraordinar”, a conchis Norbert Maior.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!