Un jucator de la Alcorcon, implicat in mafia pariurilor din Spania!

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Decembrie 2009, 14:39

Federatia Spaniola de Fotbal a anuntat ca mai multi jucatori care evolueaza in campionatul Spaniei sunt banuiti de implicare in scandalul pariurilor trucate care afecteaza mai multe tari din Europa si a mentionat ca a transmis dosarul justitiei.

Meciuri trucate si spaghetti otravite in fotbalul german!

"Comitetul de Competitii al Federatiei Spaniole de Fotbal a decis sa deschida o procedura disciplinara impotriva mai multor fotbalisti ce participa la competitii oficiale nationale", se arata intr-un comunicat al forului de la Madrid.

Federatia a fost alertata de banuielile UEFA si dupa verificari preliminare a transmis procurorului general elementele anchetei, apreciind ca acestea ar putea constitui un "delict penal".

O retea de pariuri trucate pe meciurile de fotbal a fost desfiintata in noiembrie in Europa. Jucatorii spanioli sunt banuiti ca au pariat pe meciuri la care participau. Potrivit El Pais, care citeaza surse din federatie, circa 20 de jucatori din prima si a doua liga sunt vizati in Spania.

Cluburile in cauza sunt UD Las Palmas si Rayo Vallecano, ambele din divizia secunda. Pe lista jucatorilor vizati de procedura disciplinara se afla un singur echipier de la Rayo Vallecano, Francisco Medina Luna "Piti", si niciunul de la UD Las Palmas.

Una dintre partidele suspecte este cea dintre UD Las Palmas si Rayo Vallecano, din 2008, incheiata cu scorul 0-0, in cadrul etapei a XLI-a din divizia secunda.

Printre cei sapte jucatori ai formatiei UD Las Palmas de pe lista suspectilor figureaza un singur fotbalist care activeaza acum in Primera Division, Javier Lopez Vallejo, portar de rezerva la Real Zaragoza.

Dupa 14 etape, Rayo Vallecano ocupa locul al cincilea in divizia secunda, iar UD Las Palmas se afla pe pozitia a 15-a (din 22 de echipe).

Iata care sunt mai exact jucatorii suspectati ca sunt implicati in mafia pariurilor:

Lopez Vallejo - Zaragoza (Primera Division)
Piti - Rayo Vallecano (Segunda).
Ceballos - Cordoba (Segunda).
J. Monteys, 'Monty' - Santboia (Tercera).
Javi Suarez. Granada (Segunda B)
Mario Gomez - Alcorcon (Segunda B).
Raul Lucha - Amposta (Primera Catalana).

Procurorul general nu crede că este posibil să i se interzică Sorinei să plece din țară
BRAT