Surpriză majoră! Bild anunță ce antrenor vrea Real Madrid din 2024

Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Iunie 2023, 23:00
Data actualizarii: Miercuri 21 Iunie 2023, 22:59

Real Madrid va schimba antrenorul din vara anului următor, iar presa germană susține că Florentino Perez are pregătit deja un înlocuitor pentru Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti mai are un an de contract cu Real Madrid și a confirmat că își va respecta înțelegerea. Italianul ar urma să preia de la anul naționala Braziliei.

Florentino Perez îl vrea pe Xabi Alonso antrenor la Real Madrid din 2024

Șansele cele mai mari pentru a prelua Real Madrid în 2024 le-ar avea Xabi Alonso: "Pentru președintele Perez, el este numărul 1", susține publicația germană Bild.

Xabi Alonso (41 de ani), deținător al licenței Pro, se află acum la prima experiență ca antrenor principal într-un campionat de top. Spaniolul o pregătește din octombrie 2022 pe Bayer Leverkusen, iar înțelegerea sa va ajunge la final în iunie 2024, chiar atunci când Real va rămâne fără antrenor.

Alonso, fost jucător important pe Santiago Bernabeu (236 de meciuri și 6 trofee cucerite în perioada 2009-2014), și-a început cariera de antrenor chiar la Real Madrid, unde a pregătit o echipă de juniori în sezonul 2018/2019. Ulterior, a petrecut trei ani la Real Sociedad B, iar din toamna anului trecut lucrează în Bundesliga, la Bayer Leverkusen.

"Pentru șeful de la Real, Xabi Alonso este antrenorul visat pentru viitorul clubului", susține Bild.

Până în prezent, Xabi Alonso nu are niciun trofeu în palmares ca antrenor.

Xabi Alonso a revitalizat Bayer Leverkusen

După retragere, Xabi Alonso a început să lucreze în academia lui Real Madrid. În 2019 a plecat spre Țara Bascilor, unde s-a ocupat de echipa secundă a lui Real Sociedad.

După trei ani în care s-a școlit la Real Sociedad, Xabi Alonso a acceptat un job riscant. Bayer Leverkusen se afla pe locul 17, dar fostul mijlocaș spaniol a fost de acord să preia formația. Și a fost o mutare cât se poate de inspirată.

Bayer Leverkusen a terminat sezonul pe locul 6 și va evolua în cupele europene. Mai mult decât atât, "Aspirinele" au ajuns până în semifinalele UEFA Europa League. Fostul său manager, Jose Mourinho, i-a interzis finala UEL. AS Roma a eliminat Bayer în semifinale, dar Alonso a devenit un favorit al suporterilor germani.

Bayer Leverkusen a câștigat 17 meciuri, a remizat de 10 ori și a pierdut 10 jocuri în era Xabi Alonso. Spaniolul mai are contract pentru încă un sezon cu trupa din Bundesliga.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!