VIDEO EXCLUSIV Un nou caz Camora? Marica, despre jucătorul Farului pe care FRF vrea să-l naturalizeze: „Nu revoluționează nimic!” 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 11:02
Data actualizarii: Miercuri 08 Iunie 2022, 12:01

Fostul internațional român a analizat strategia Federației Române de Fotbal. 

România a pierdut primele două meciuri în Liga Națiunilor. La distanță de trei zile, elevii lui Edward Iordănescu (43 ani) au fost învinși de Muntenegru, 0-2, și Bosnia, 0-1. Iar tricolorii vor reveni la București pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegru, de pe 11 și 14 iunie, de la 21:45, LIVE TEXT pe www.sport.ro

Față de prima partidă, selecționerul a mizat pe Mario Camora (35 ani) în flancul stâng, în detrimentul lui Nicușor Bancu (29 ani), iar Mihai Mironică a anunțat la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena, că FRF dorește să grăbească procesul de naturalizare al lui Bradley De Nooijer (24 ani). 

Însă, chiar dacă este acționar la Farul Constanța, Ciprian Marica (36 ani) susține că fundașul stânga pregătit de Gică Hagi (57 ani) nu i-ar aduce României plusul de care ar avea nevoie pentru a evolua. 

Ciprian Marica: „Camora nu a adus nimic în jocul echipei naționale!”

„Sunt un naționalist convins. Mie nu îmi place povestea asta cu naturalizarea lui X sau Y, cu toate că am văzut la echipe mult mai mari decât noi. Problema stă la noi. Nu trebuie să stăm să naturalizăm jucători, asta demonstrează că noi nu suntem în stare. Sigur, doar dacă e cazul unei excepții, unui jucător de mega valoare care vine și schimbă fața echipei naționale. Bine, faci un compromis pentru ăsta, vine și ne ajută din toate punctele de vedere. Oricât ar fi la noi la echipă, Bradley De Nooijer nu consider că este jucătorul care să poți să spui că dacă vine la echipa națională schimbă și revoluționează lucrurile. 

Așa cum a fost cazul lui Camora, vreau să fiu echidistant și să zic că nici el nu a adus nimic în jocul echipei naționale pentru a trebui să faci un astfel de efort”, a declarat Ciprian Marica la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena. 

În urma acestui eșec, România rămâne „codașa” Grupei 3 din Liga Națiunilor B, cu zero puncte și golaveraj 0-3. Lider este Finlanda, cu patru puncte, la egalitate cu Bosnia, dar cu un golaveraj superior, iar Muntenegru completează grupa, de pe locul trei, cu trei puncte.

Sâmbătă, România va întâlni Finlanda pe stadionul Giulești. Cu un eșec, șansele pentru o clasare cât mai bună în grupa de Nations League s-ar reduce semnificativ.

Programul meciurilor României din luna iunie în Liga Națiunilor, LIVE TEXT pe www.sport.ro. 

Sâmbătă 4 iunie, ora 21:45, stadion Gradski (Podgorica): Muntenegru - România 2-0

Marți 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino Polje (Zenica): Bosnia și Herțegovina - România 1-0

Sâmbătă 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Finlanda

Marți 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Muntenegru

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!