Live Blog

#REDESCHIDEM National Arena

Primarul capitalei anunta ca National Arena se redeschide pana pe 21 martie! Ce pasi urmeaza sa fie facuti si care poate fi primul meci disputat

National Arena se poate redeschide pana pe data de 21 martie.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Martie 2016, 15:40
Data actualizarii: Vineri 04 Martie 2016, 15:45
14:19 04 Mar

Meciurile care pot fi gazduite pe National Arena, incepand cu 21 martie. Cele 12 meciuri pot aduce Primariei un profit de peste 600.000 de euro!


STEAUA
2 aprilie - Liga I - Steaua - ASA
9 aprilie - Liga I - Steaua - Dinamo
21 aprilie - Cupa Romaniei - Steaua - Dinamo
23 aprilie - Liga I - Steaua - Viitorul
30 aprilie - Liga I - Steaua - Pandurii

DINAMO
30 martie - Liga I - Dinamo - Astra
5 aprilie - Cupa Ligii - Dinamo - Chiajna
16 aprilie - Liga I - Dinamo - ASA
7 mai - Liga I - Dinamo - Viitorul

11 mai - Finala Cupei Ligii
14 mai - Finala Cupe Romaniei

3 iunie - amical - Romania - Georgia

13:56 04 Mar

Comunicatul primarului capitalei pe Facebook

"I-am invitat pe reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal pentru a le prezenta situatia din cazul National Arena. I-am asigurat ca sunt primul care vreau ca stadionul sa fie redeschis. Vreau ca bucurestenii sa se bucure de aceasta investitie.

In acest moment stadionul nu are autorizatie de securitate la incendiu. 

Am depus la MDRAP expertiza tehnica facuta la un laborator din Italia acreditat la nivel european.

In urma testelor facute a reiesit ca materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislatia in vigoare si pe baza expertizei trebuie sa primim agrementul necesar ca Arena Nationala sa obtina autorizatia de securitate la incendiu.

Il solicit public domnului vicepremier Dancu sa grabeasca procedurile la minister si sa elibereze agrementul necesar. 

Am depus expertiza in data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obtinerea autorizatiei. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul.

In cazul in care MDRAP nu va elibera agrementul, voi gasi alta solutie pentru a-l redeschide cat mai repede", a scris Sava si pe Facebook.

I-am invitat pe reprezentan?ii Federa?iei Române de Fotbal pentru a le prezenta situa?ia din cazul National Arena. I-am...

Posted by Razvan Sava on Friday, March 4, 2016
13:34 04 Mar

Declaratia completa a lui Razvan Sava: "I-am invitat pe reprezentantii FRF pentru cazul National Arena. Sunt primul care vrea sa se deschida stadionul, dar nu are aviz de securitate la incendiu. In urma testelor facute, am observat ca materialul este de categorie B, deci avem nevoie de securitate.

Avem nevoie de agrement pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu. Pe 21 martie am putea deschide stadionul. Daca Ministerul Dezvoltarii nu elibereaza agrementul, voi gasi o alta solutie pentru a deschide stadionul", a spus Razvan Sava.

13:16 04 Mar

UPDATE | Primarul capitalei anunta ca stadionul national ar putea fi redeschis in aceasta luna! Ramai pentru amanunte!

Razvan Sava: "Stadionul poate fi deschis pana pe data de 21 martie".

13:05 04 Mar

UPDATE | Razvan Burleanu a plecat de la intalnirea cu primarul Sava si parea destul de nervos. Acesta a anuntat ca va lamuri situatia mai tarziu.

10:49 04 Mar
Burleanu: "Noi ne asumam deschiderea stadionului"

"Daca meciul cu Spania nu s-a putut juca la Bucuresti, macar urmatoarele derby-uri din Liga I, finala Cupei Romaniei, meciul cu Georgia, din 3 iunie, sa se poata juca pe National Arena", a spus Razvan Burleanu.


Il veti indupleca?
- este decizia exclusiv a lui. Noi ne asumam responsabilitatea de a deschide arena.

Meciul cu Spania?
- domnul primar a ratat oportunitatea imensa pentru Romania ca acest meci sa se joace aici. Suntem foarte responsabili, e campioana mondiala si europeana, nu putem sa o plimbam de la Bucuresti la Cluj.

Primaria invoca legea...
- sa vedem ce lege invoca domnul primar si ce lege invocam noi

10:36 04 Mar

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a confirmat la inceputul saptamanii mutarea meciului Romania - Spania la Cluj Napoca, in eventualitatea in care stadionul national va ramane inchis. Seful Federatiei Romane de Fotbal va incerca totusi si astazi sa-l convinga pe primarul interimar Razvan Sava sa redeschida arena nationala.

Burleanu a spus, de asemenea, ca exista sanse mari ca meciul Romania - Lituatia sa se dispute tot pe Cluj Arena, daca administratorii vor da asigurari ca gazonul va rezista.

Planurile lui Razvan Burleanu nu sunt insa aceleasi cu ale selectionerului Iordanescu. Revenit in tara aseara, dupa ce a fost la o serie de cursuri organizate de UEFA la Paris, inaintea EURO, Iordanescu a declarat pe aeroport ca vrea ca meciul Romania - Lituania sa se desfasoare la Giurgiu, pe stadionul Astrei.

De asemenea, Iordanescu i-a criticat pe oamenii aflati in fruntea Primariei Capitalei, transmitandu-le acestora ca "toata europa rade de noi" si "sa se uite ce scriu spanolii de la AS si Marca".

300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Una dintre victimele lui Gregorian Bivolaru face mărturii șocante: „Ni s-a spus că actul sexual era autorizat de Dumnezeu”
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!