Nationala

Iar ai greșit, Mirele! Florin Caramavrov scrie despre România - Islanda 0-0

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 00:23
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 00:33

de Florin Caramavrov

Iar ai greșit, Mirele, primul unsprezece. Trebuie să ne explici clar, și nu cu aroganțe de-ale tale, de ce i-ai  băgat titulari pe Alibec și Tănase. Cu ce te-au convins?

Alibec a dat ultimul său gol pe 29 august. De atunci, a mai jucat 7 meciuri oficiale, cu zero pe linie, și la goluri, și la pase decisive. Ce îl recomandă pe un astfel de atacant să fie titular în naționala României într-un joc decisiv pentru calificarea în barajul mondial? Două reușite și un assist în 11 apariții oficiale în acest sezon. Astea nu sunt cifre de atacant de națională!

Tănase a marcat o singură dată în ultimele 5 apariții în tricoul FCSB. Era clar că nu și-a revenit după accidentare. În niciun caz nu se preta să intre în primuil 11.

 

Iar ai greșit, Mirele, așa cum ai greșit și când ai anunțat, după victoria cu Armenia, că pleci de la națională înainte de baraje, chiar dacă ne-am fi calificat acolo. O declarație dată dintr-un orgoliu prostesc și care-i putea afecta pe jucători din punct de vedere mental.

Iar ai greșit, Mirele, ca și la meciul din deplasare cu Armenia, când n-ai știut ce să faci la 2-1 pentru noi, în ultimul sfert de oră. Și am înfrânt „glorios” cu 2-3, în fața unei echipe care a pierdut azi cu 5-0 în fața mecedonenilor.

Iar ai greșit, Mirele, ca și la meciul din Macedonia, din deplasare, unde, culmea, te-ai mulțumit cu un 0-0, deși tu ne învățai teoria golului în plus față de adversar.

Iar ai greșit, Mirele, ca și atunci când, jucător fiind, te-ai retras de la națională, tot dintr-un orgoliu prostesc.

Prea mult orgoliu, Mirele, prea multe greșeli, prea multe eșecuri. Ce ușor este să dai vina acum pe soarta crudă a poporului român, pe mentalitatea păguboasă, pe vremea de afară și pe orice altceva, dar nu pe greșelile tale. Multe, mari, decisive.

Iar ai greșit, Mirele! E bine că pleci, era foarte bine dacă ne lăsai mai demult.

Modifică setările cookies