Nationala

Am găsit unii mai slabi decât noi. Caramavrov scrie despre victoria naționalei României cu Moldova și despre deschiderea CM

Am văzut azi unii mai slabi decât noi. Prima oară la Mondiale, unde Qatarul a făcut o deschidere de filme SF, dar când a venit vorba de fotbal s-a întors în preistorie. Măcar pe ăștia cred că i-am fi  bătut și noi dacă, prin vreun miracol, am fi ajuns acolo.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 23:15
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 23:19

La scurt timp după debutul CM, am avut și noi micul nostru meci de deschidere, la Chișinău. Deschidere la goluri și la victorii, noroc cu alde Rață, Plătică și Stână, care formează și ei, ca echipă de fotbal, un fel de Qatar al estului european. 

Moruțan le-a dat un „zdop” rapid, iar Drăguș – un „zdup” care a cam încheiat socotelile din minutul 40. Zdob și zdup și după pauză, iar la 4-0 selecționerul a debutat tot ce avea pe bancă.

Meciul ăsta cu Moldova nu are însă nicio relevanță pentru preliminariile europene. E clar că încă suntem un pic mai buni decât cei slabi. Problema e când jucăm cu naționale mai de calibrul nostru, gen Bosnia, Muntenegru, Armenia sau Georgia... Și când vom întâlni Israelul, cu care ne batem pentru calificarea la Euro 2024.

Ideea de bază ar fi că Iordănescu și ai lui și-au mai apretat, să zicem, imaginea șifonată în acest an, în care România a obținut doar trei victorii din 10 meciuri, punând-o și pe aceasta din nesemnificativul joc cu Moldova. Și fără să fi întâlnit vreun adversar de calibru. 

Dar să extragem și ceva pozitiv din acest ultime jocuri pentru noi, cu Slovenia și Moldova, în an cu Mondial:

1. Am recâștigat doi jucători, care pot fi doi piloni pentru preliminarii: Drăguș și Moruțan. Primul a marcat în ambele partide cu execuții feroce, iar cel de-al doilea pare să se fi maturizat, în sfârșit, pentru un fotbal de nivel mai înalt față de ce a reușit el până acum.

2. S-au „copt” băieții care au reușit acel loc 4 la Campionatul European de tineret: Nedelcearu, Manea, Rus, Cicâldău, Olaru, Tudor Băluță. Pe ei ne vom baza în lupta pentru Euro, plus Răzvan Marin, care e din aceeași generație, dar n-a participat la acel turneu final. Și îi așteptăm să-și revină pe Ianis Hagi și Denis Man. Ca și pe Mihăilă sau pe Octavian Popescu.

ARTICOL RECOMANDAT

3. Avem doi portari tineri care dau siguranță, Horațiu Moldovan și Tîrnovanu. Ei îi vor face o concurență acerbă lui Ionuț Radu, alt erou de-ai noștri de la CE 2019.

4. Vin din urmă Radu Drăgușin, Opruț și Paraschiv, ultimul cu gol la debut din penaltyul scos de el la prima atingere de balon în tricoul naționalei!  

E greu să mai credem în naționala României după dezamăgirile din ultimii mulți ani. Dar zic că la putem acorda o șansă băieților de mai sus. Au ajuns la vârsta la care trebuie să ne arate că sunt fotbaliști.

VIDEO Rezumatul amicalului Moldova - România 0-5

Modifică setările cookies