Atletico Madrid Luis Aragones Liga Campionilor

Gest emotionant facut de Atletico Madrid! Ce si-au scris jucatorii pe interiorul tricourilor de la Finala Ligii cu Real. FOTO

Atletico Madrid a decis ca tricourile de la finala Ligii sa poarte un mesaj emotionant.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014, 23:35
Data actualizarii: Joi 22 Mai 2014, 23:39

Clubul a trecut pe interiorul tricourilor care vor fi purtate la finala Ligii, de la Lisabona, cu Real Madrid, numele lui Luis Aragones, un chip emblematic in istoria clubului.

Jucatorii au propus ca numele antrenorul legendar decedat in acest an pe 1 februarie sa fie scris pe tricouri. Clubul a acceptat, a dus ideea mai departe catre UEFA, care si-a dat acordul, scrie Marca.

Cu o cariera inegalabila in tricoul lui Atletico Madrid, fiind unul dintre cei mai tari atacanti din istoria clubului, in anii in care Di Stefano facea si el senzatie pentru rivalii de la Real, Luis Aragones a jucat de 372 de ori in tricoul echipe rojiblanco, inscriind de nu mai putin de 172 de ori.

"Inteleptul din Hortaleza", asa cum avea sa fie numit mai tarziu, nu a fost insa doar un jucator exceptional, dar si un antrenor pe masura, motiv pentru care si-a castigat si porecla.

Chiar daca va fi mereu identificat cu Atletico Madrid si cu istoria clubului din capitala Spaniei, ultimul deceniu a fost cel care l-a facut pe Luis Aragones sa intre si in cartea de istorie a fotbalului mondial, acesta fiind arhitectul uneia dintre cele mai tari echipe vazute vreodata.

Cu o istorie deloc bogata la nivel international, Spania a cunoscut in ultimul deceniu cele mai mari succese, cucerind doua Campionate Europene si o Cupa Mondiala. Iar totul i se datoreaza lui, spun spaniolii.

Luis Aragones a preluat o nationala a spaniei aflata in deriva. Se intampla in 2004, dupa un turneu final al EURO 2004 extrem de dezamagitor sub comanda lui Inaki Saez. Desi era cea mai mare provocare din viata lui, dupa cum spunea chiar el, Aragones a reusit sa ii uneasca pe rivalii de la Real si Barca, creand o echipa care ii includea pe tinerii, la acea vreme, Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Sergio Busquest, Xavi Hernandez si Raul.

Cu o calificare la Mondialul din 2006, Aragones a reusit sa duca Spania pana in sferturile turneului, dar drumul a fost parcursul a fost oprit de Franta lui Zidane, care avea sa joace si finala.

Acela a fost insa doar inceputul. Doi ani mai tarziu, echipa lui Aragones avea sa revina si mai puternica, iar numele de "Furia Roja" avea sa fie cunoscut in toata lumea. Cu un singur egal in calificarile pentru Euro 2008, impotriva Irlandei, Spania a defilat spre primul trofeu din istorie, dar intrebarea ramane legata de modul in care acesta a fost inlaturat de la carma nationalei.

Antrenorul a anuntat o conferinta de presa in luna februarie a anului 2008, atunci cand avea sa dezvaluie ca Raul Gonzalez nu va participa la turneul final din Austria si Elvetia, preferandu-l pe Fernando Torres. Criticat dur pentru decizia sa, Aragones a fost cel care a creat stilul "tiki-taka", echipa sa jucand fara un atacant central, insa cu fotbalisti extrem de tehinici care sa vina din linia a doua si sa marcheze. Iar Fernando Torres avea sa fie cel care ducea trofeul la Madrid, primul in mai bine de 40 de ani.

La finalul turneului, Aragones nu si-a mai prelungit contractul, suparat pe modul in care a fost tratat, lasandu-i locul, dar si responsabilitatea gestionarii unei echipe magnifice, lui Vicente del Bosque.

Cu pilonii deja construiti, del Bosque a reusit sa continue munca lui Aragones si a castigat inca un Campionat European si o Cumpa Mondiala, dar spaniolii ii vor ramane mereu recunoscatori "Inteleptului din Hortaleza".

Modifică setările cookies