FOTO ȘI VIDEO Dinamovistul Lamine Ghezali, killer-ul Stelei, nu a apărut de nicăieri: are selecții la naționala Franței, meciuri și goluri în Ligue 1!

lamine ghezali Dinamo nationala frantei Saint-Etienne Steaua Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Mai 2023, 08:44
Data actualizarii: Marti 16 Mai 2023, 09:16

Dinamo s-a distrat cu Steaua pe ”Arena Națională”, 3-0 luni seara în derby-ul din play-off-ul diviziei secunde.

Dinamo - Steaua, altădată ”Eternul Derby”, s-a terminat 3-0 pentru ”câinii” lui Ovidiu Burcă, într-un meci din penultima etapă a Ligii 2, Deniz Giafer și Lamine Ghezali, cu o dublă în prelungiri, fiind marcatorii de pe ”Arena Națională”.

Și de data aceasta, francezul Ghezali a fost MVP: a hărțuit în permanență defensiva ”militarilor”, a înscris două goluri și a dat sentința în minutul 90+9 cu gestul de ”Game Over”.

Lamine Ghezali a debutat în Ligue 1 la 17 ani

Lamine (23 de ani) a fost legitimat opt sezoane la Saint-Etienne, nimeni alta decât echipa cu cele mai multe titluri de campioană în Franța (zece, alături de Paris Saint-Germain, care se pregătește acum s-o întreacă).

Debutant la 17 ani în Ligue 1, a prins 8 meciuri în eșalonul de elită din Hexagon, a și marcat un gol (într-un 5-0 în deplasare cu Caen din 2019), dar în vară Saint-Etienne, retrogradată și ea ca Dinamo, nu i-a mai prelungit contractul fotbalistului cu origini algeriene.

Favoritul lui Bernard Diomede, campion mondial cu Franța în 1998

Speranță a fotbalului francez, a fost favoritul lui Bernard Diomede, campionul mondial din 1998 cu naționala Franței (a jucat trei meciuri titular la turneul final) devenit selecționer la naționalele de juniori din Hexagon.

Diomede l-a convocat pe Ghezali și la Under 17, și la Under 18, dându-i minute de fiecare dată în meciurile amicale disputate cu Italia.

Ghezali despre suporterii lui Dinamo: ”Au creat aici o fervoare mitică”

”Sunt foarte fericit că am semnat cu acest mare club istoric, Dinamo București din România. 

Sunt foarte mulțumit că am ajuns la un club urmărit de generații de suporteri care au creat aici o fervoare mitică”, a declarat fotbalistul francez la momentul semnării contractului cu Dinamo.

Video cu golurile lui Lamine Ghezali în Dinamo - Steaua 3-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!