VIDEO EXCLUSIV „Se exagerează!” Reacție de la LPF după apariția scrisorii prin care FIFPro le recomanda fotbaliștilor să evite campionatul României 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 13:45
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 13:47

Organizația internațională pentru jucătorii profesioniști de fotbal, cunoscută și sub denumirea FIFPro, a trimis un avertisment care i-a deranjat pe oficialii LPF. 

FIFPro a trimis o scrisoare către organizațile naționale de fotbal prin care jucătorii erau atenționați să evide campionatele din România, motivul fiind litigiile cu fotbaliștii, întâlnite tot mai des. România face parte, alături de Turcia, Grecia, Algeria, China, Arabia Saudită și Libia, din lista țărilor „cu probleme”. 

„Se exagerează!” Reacție de la LPF după apariția scrisorii prin care FIFPro le recomanda fotbaliștilor să evite campionatul României 

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit la „Ora exactă în sport” de scrisoarea trimisă de FIFPro, având o reacție dură, spunând că scrisoarea are o conotație politică. Mai mult, acesta a încadrat ca fiind „exagerat” demersul celor de la FIFPro. 

„Nu am văzut textul scrisorii, e clar că astfel de chestiuni au o conotație mai degrabă politică, inclusiv la nivel internațional. Din punctul nostru de vedere, numărul de litigii, pe Liga 1, a fost în sezoanele următoare unul destul de mic, ca atare cred că se exagerează. Există o politică a fotbalului la nivel european, făcută prin intermediul organismelor internaționale, că vorbim de FIFPro, că vorbim de FIFA, de UEFA. 

Mi se pare deranjant să acceptăm astfel de idei, în contextul în care absolut nimeni nu îi obligă pe jucătorii care vin în România să semneze cu cluburile de aici, să își ia agenți, avocați. E o chestiune de natură politică și o obrăznicie din partea FIFPro să aibă o astfel de atitudine, în contextul în care  responsabilitatea, în momentul în care semnezi un contract, e a celor care semnează acele contracte. 

Dacă eu sunt jucător de fotbal și vin în România, mă informez și știu că x sau y are probleme, atunci vă întreb de ce semnezi cu clubul respectiv? A cui e responsabilitatea? A Ligii, Federației? E fix a celor care semnează contractul respectiv.

Ca să aibă valabilitate scrisoarea ar trebui să discutăm pe numărul de litigii, iar noi știm, numărul de litigii la nivelul Ligii 1 sunt câteva zeci de litgii, dar nu e ceva dezastruos. 

Să faci afirmația la grămadă e o eroare, dacă vrei să fii corect, trebuie să analizezi pe fiecare ligă, pe fiecare eșalon competițional, e posibil ca la nivelul ligilor inferioare să ai mai multe litigii, iar alea să denatureze situația pentru Liga 1. Dacă nu discutăm pe cifre și discutăm pe semnale de alarmă, eu găsesc că nu e normal să fim atacați de un for internațional”, a declarat Justin Ștefan la PRO Arena.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!